ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί επιλέχθηκαν οι υφασμάτινες μάσκες για τους μαθητές; Λόγω κόστους ή είναι καλύτερες; Ιδού η απάντηση

α σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα και οι μαθητές επιστρέφουν στα θρανία. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε η ανησυχία των γονιών είναι μεγάλη και οι απορίες τους πολλές.

Γι’ αυτό δίνουμε τον λόγο στους ιατρούς για να ενημερώσουν τους πολίτες για όσα πραγματικά τους απασχολούν. Σήμερα απαντάει στο ερώτημα για τις υφασμάτινες μάσκες των παιδιών η ιατρός, Όλγα Βεριγάκη*.

Οι υφασμάτινες μάσκες επιλέχτηκαν με οικονομικά κριτήρια (πλένονται και επαναχρησιμοποιούνται), ή όντως είναι οι πιο καλές για τα παιδιά;

Οι υφασμάτινες μάσκες ήρθαν στη ζωή μας την εποχή της πανδημίας για να καλύψουν την ανάγκη που προέκυψε λόγω έλλειψης χειρουργικών μασκών. Επίσης, είναι πιο οικονομικές αφού μπορούν να πλυθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν.

Όσον αφορά την αποτελεσματικότητα των μασκών, η χειρουργική μάσκα 3 στρώσεων είναι η καλύτερη επιλογή για πρόληψη σταγονιδίων από οποιοδήποτε αναπνευστικό ιό.

Όσο για τις μάσκες με ύφασμα, η διπλή στρώση υφασμάτινης μάσκας περιορίζει σε έναν βαθμό την εξάπλωση σταγονιδίων, πολύ καλύτερα απ’ ότι οι μάσκες με μονή στρώση. Τέλος, μια υφασμάτινη μάσκα μιας στρώσης είναι καλύτερη από το να μην βάζουμε καθόλου μάσκα.

Η αποτελεσματικότητα της υφασμάτινης μάσκας επίσης εξαρτάται τόσο από το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένη, όσο και από τη συχνότητα πλυσίματος.

Μία υφασμάτινη μάσκα θα πρέπει να απορρίπτεται μετά από πολλά πλυσίματα, λόγω φθοράς του υφάσματος. Προσοχή θα πρέπει να δοθεί στο συχνό πλύσιμο και σιδέρωμα της μάσκας πριν την κάθε χρήση.

* Η Όλγα Βεριγάκη είναι παιδίατρος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button