Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 23:10
Αρχική EΛΛΑΔΑ Επιτέλους! «Χ...

Επιτέλους! «Χριστός Ανέστη» έπειτα από 40 ολόκληρες μέρες στις εκκλησίες μας! Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας! (Φωτο και βίντεο)

Μέσα σε μια ατμόσφαιρα έντονα φορτισμένη συναισθηματικά, τελέστηκε χθές τα μεσάνυχτα, στις εκκλησίες όλης της Ελλάδος, η Ιερά Ακολουθία της απόδοσης του Πάσχα και ακούστηκε το «Χριστός Ανέστη» 40 ημέρες μετά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι επεκράτησε παντού υποδειγματική τάξη, ενώ οι πιστοί εφήρμοσαν τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορωνοϊό, φορώντας μάσκες και κρατώντας αποστάσεις.

Στη λειτουργία, που έγινε στην Μητρόπολη Αθηνών χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κκ Ιερώνυμος, ενώ ήταν παρούσα και η υπ. Παιδείας Νίκη Κεραμέως, φορώντας και αυτή τη μάσκα της.

Το βράδυ της Τρίτης τελέστηκε στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα, που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», παραμονή της Αναλήψεως.

Οι Εκκλησίες υποδέχθηκαν τους πιστούς τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων