ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιτέλους μια αποστομωτική απάντηση σε Ερντογάν και Ακάρ για Ίμια και αποστρατικοποιήσεις! ‘Καταπέλτης’ ο ΠτΔ!

Επί ημέρες τώρα ο Τούρκος υπουργός άμυνας Ακάρ, ως το πειθήνιο όργανο του Ερντογάν, ομιλεί και προκαλεί. Θέλει το Αιγαίο. Θέλει και τα νησιά μας. Ούτε ο ίδιος γνωρίζει τι μπορεί να θέλει ακόμη. Και το πρώτο βήμα είναι η αποστρατικοποίηση.

Η παρουσία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στα ελληνικά νησιά και τις ελληνικές θάλασσες του χαλάνε τα σχέδια. Γι’ αυτό ο Ακάρ βυσσοδομεί. Και όμως το ελληνικό πολιτικό σύστημα τηρεί αιδήμονα σιγή. Λες και έχει καταληφθεί από αφωνία.

Και ο Ακάρ συνεχίζει ακάθεκτος. Απαιτεί να αποστρατικοποιηθούν 16 νησιά, ενώ άλλα 18 τα θεωρεί «υπό ελληνική κατοχή». Απαιτεί δικαιώματα στα Ίμια και εις ό,τι άλλο κατά την τεταραγμένη φαντασία του χαρακτηρίζεται «γκρίζα ζώνη». Και η Ελλάς σιωπά.

Αυτά μέχρι χθες. Διότι από την ακριτική Θράκη έδωσε την οφειλόμενη απάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος. «Καθιστούμε επίσης σαφές προς την Τουρκία -αλλά και προς κάθε άλλη κατεύθυνση- ότι η Εθνική μας Κυριαρχία, υφ’ όλες τις εκφάνσεις της, είναι κατά πάντα αδιαπραγμάτευτη, και μάλιστα ενώπιον οιουδήποτε Forum», τόνισε ο κ.Παυλόπουλος, ο οποίος με μια σειρά τεκμηριωμένων παρεμβάσεων απεδόμησε σημείο προς σημείο τους ισχυρισμούς του Τούρκου υπουργού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος ήταν σε απόλυτη συμφωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών πριν προβεί σε αυτές τις δηλώσεις. Αποτελούν δηλαδή εθνική γραμμή και είναι αυτό -ελπίζουμε- μια πρώτη ένδειξη ότι η πρωτοβουλία του Προέδρου ανοίγει τον δρόμο για να δίδονται απαντήσεις κάθε φορά που οι Τούρκοι ομιλούν. Διότι απαντήσεις υπάρχουν. Και είναι πάντα αποστομωτικές,

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

«‘Γκρίζες ζώνε’ δεν υπάρχουν στο Αιγαίο» τονίζει ο κ. Παυλόπουλος και συνεχίζει ότι αυτό «σαφώς προκύπτει από το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, με αμάχητο μάλιστα πρόσθετο νομικό τεκμήριο ιδίως το Πρόγραμμα «Natura 2000», το οποίο στο πλαίσιο των περιβαλλοντικώς προστατευόμενων κατά την Ευρωπαϊκή νομοθεσία περιοχών καθορίζει, ως την πιο μικρή λεπτομέρεια και μεταξύ άλλων, τα νησιά, τις νησίδες και τις βραχονησίδες που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή και, άρα, στην Ελληνική Επικράτεια».

Περαιτέρω ο ΠτΔ αποκλείει κάθε σκέψη αποστρατικοποίησης νησιών που τελούν υπό μια διαρκή απειλή πολέμου (casus belli). «Ας το καταλάβει καλά η Τουρκία», υπογραμμίζει, «ότι η κάθε μορφής αμυντική θωράκιση όλων, ανεξαιρέτως, των Νησιών μας στο Αιγαίο -συμπεριλαμβανομένης, φυσικά, της στρατιωτικής τους θωράκισης- είναι όχι απλώς δικαίωμά μας αλλά και υποχρέωσή μας έναντι της τουρκικής προκλητικότητας. Τούτο θεμελιώνεται, σαφώς και ανενδοιάστως, ιδίως στις διατάξεις του άρθρου 51 του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, οι οποίες παρέχουν στα Κράτη το δικαίωμα της προληπτικής άμυνας ακόμη και σε περίπτωση επικείμενης απειλής. Και στην περίπτωση της Ελλάδας η επικείμενη απειλή εκ μέρους της Τουρκίας είναι αυταπόδεικτη, όχι μόνο λόγω των καθημερινών προκλήσεων και απειλών της αλλά και διότι, κατά τρόπο εντελώς αντίθετο προς το Διεθνές Δίκαιο, συντηρεί το «casus belli» ως προς την καθ’ όλα νόμιμη επέκταση των χωρικών μας υδάτων, με άλλες λέξεις της αιγιαλίτιδας ζώνης μας. »

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΕΣΤΙΑ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button