COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Επιτέλους! Και μία κίνηση ευθύνης: Η «Καραμανλική» και η «Σαμαρική» Ν.Δ υψώνει ‘τείχος’ στην «πορεία ολέθρου» της κυβέρνησης! Προάγγελος εξελίξεων στην Δεξιά και στην Κεντροδεξιά;


Μια μεγάλη, η μεγαλύτερη από άποψη κύρους συμμετεχόντων, πολιτική εκδήλωση κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ και των κυβερνήσεων Κ.Καραμανλή και Α.Σαμαρά, υπουργών, υφυπουργών κλπ. από το 2019 και μετά, διεξήχθη σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Θεσσαλονίκη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ελευθερία του Τύπου, αλλά με ουσιαστική «πολιτική αιτία» την δημόσια διατύπωση της βαθιάς ανησυχίας των συμμετεχόντων για την «πορεία ολέθρου» -όπως υποστηρίζουν- που έχει δώσει στην Ελλάδα η παρούσα κυβέρνηση.

Την κίνηση τη στηρίζει ο πρώην βουλευτής και πρώην περιφερειάρχης Π. Ψωμιαδης.

Η «δήλωση δημόσιας ανησυχίας» και αναζήτησης νέας πολιτικής ταυτότητας για την διακυβέρνηση της χώρας έγινε στην πιο κρίσιμη στιγμή μετά το 1974 για την Ελλάδα:

Η οικονομική καταστροφή των Ελλήνων πολιτών ως αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής σε πανδημία και Ουκρανική κρίση, ο διχασμός της κοινωνίας ως απόρροια των αποφάσεων καταδίωξης των πολιτών που αντιδρούσαν στον τρόπο με τον οποίο θέλησε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με τελικά ολέθρια αποτελέσματα την πανδημία αλλά και τα Εθνικά θέματα με την Τουρκία να θέλει να εμφανίζεται ως συνιδιοκτήτης του Αιγαίου και της Ελληνικής ΑΟΖ, είναι ορισμένες μόνο από τις αιτίες μορφοποίησης του σημερινού πολιτικού ρεύματος.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών του οποίου ηγείται ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή, Σάββας Τσιτουρίδης, μια ισχυρή πολιτική προσωπικότητα στην Κεντρική Μακεδονία και συμμετέχει μια… σκιώδης κυβέρνηση της ΝΔ:

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωστός δικηγόρος και δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Νίκος Νικολόπουλος τ. Υφυπουργός και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ο Νίκος Καραχάλιος τ. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ και Πρόεδρος του Forum 2020, ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ και ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Σκορδάς (Πρόεδρος «Ρεύμα» και τ. Υφυπουργός).

Ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και γνωστός δικηγόρος και δημοσιογράφος Πάνος Παναγιωτόπουλος
Ο Σάββας Τσιτουρίδης (τ. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόεδρος των «Ελλήνων Ριζοσπαστών»)
Ο Νίκος Νικολόπουλος τ. Υφυπουργός και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος
ο Νίκος Καραχάλιος τ. Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ και Πρόεδρος του Forum 2020
Ο γνωστός ποινικολόγος Βασίλης Καπερνάρος πρώην βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ
Ο πρώην Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Σκορδάς (Πρόεδρος «Ρεύμα» και τ. Υφυπουργός)

Στην εκδήλωση απεηύθυναν χαιρετισμό, ο καθηγητής Χειρουργικής, πρώην Υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ Θανάσης Γιαννόπουλος, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος, η πρώην βουλευτής της Ν.Δ Κρινιώ Κανελλοπούλου και ο γνωστός δικηγόρος και πρώην Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Μπουλούκος. Μαζί τους ο πολύ γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Τάσος Γκουριώτης, που διετέλεσε στο παρελθόν επικεφαλής του Επιτελείου του Υπουργού Εθνικής Άμυνας του Καραμανλή Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου. Τον συντονισμό της συζήτησης θα έχει η δημοσιογράφος του pronews.gr Ιωάννα Λαζαρίδη.

Ο καθηγητής Χειρουργικής, πρώην Υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ Θανάσης Γιαννόπουλος
Ο πρώην Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Δημητρακόπουλος
Η πρώην βουλευτής της Ν.Δ Κρινιώ Κανελλοπούλου
Ο γνωστός δικηγόρος και πρώην Αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Μπουλούκος

 

Ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Τάσος Γκουριώτης και ιδρυτής του pronews.gr και του defencenet.gr
Η δημοσιογράφος του pronews.gr Ιωάννα Λαζαρίδη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση αυτή έλαβε χώρα λίγες ημέρες πριν το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και στεγάστηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της συμπρωτεύουσας, το οποίο ανήκει στον γνωστό επιχειρηματία της Θεσσαλονίκης Τέλη Θωμόπουλο, κουμπάρο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Άλλωστε, όλοι σχεδόν οι συμμετέχοντες έχουν διατελέσει στενοί συνεργάτες των πρώην Πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, ενώ -ανεξάρτητα με την προσωπική διαδρομή του καθενός- είναι διαχρονικά και αμετακίνητα προσηλωμένοι  στις θεμελιακές αξίες του Κοινωνικού και Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού, όπως τις έθεσε ο Ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο πολιτικός τους λόγος έχει μπροστά, έντονο, το Πατριωτικό Πρόσημο. 

Η πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της Θεσσαλονίκης ανήκε στο think bank «Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών», που ιδρύθηκε πριν από χρόνια από τον Σάββα Τσιτουρίδη.

Προάγγελος εξελίξεων στην Δεξιά και στην Κεντροδεξιά;

Αυτό, που είναι βέβαιο εξ αρχής, όμως, είναι ότι η σημαντική αυτή εκδήλωση δείχνει πως εντείνεται η κινητικότητα στον ευρύτερο παραταξιακό χώρο της Ν.Δ, που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει ως πρωτεργάτες και πρωταγωνιστές κορυφαία στελέχη από τον ιστορικό πυρήνα της παράταξης, που δεν έχουν καμία σχέση με τα άκρα του πολιτικού φάσματος, είναι σφοδροί πολέμιοι του νεοφιλελευθερισμού και διακρίνονται για τις Πατριωτικές θέσεις και απόψεις τους.

Άραγε, η συνάντηση της Θεσσαλονίκης θα αποτελέσει την αφετηρία σημαντικών εξελίξεων και δημιουργικών ανατροπών στον ευρύτερο παραταξιακό χώρο της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς; Η απάντηση θα δοθεί από την ίδια τη ζωή στο άμεσο μέλλον!…

Back to top button