ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση στον Τσαβούσογλου από πυρόπληκτους στην Τουρκία – «Τρομοκρατία Ελλάδας-PKK», λέει ο Γιαϊτζί!

Την ώρα που η δυσφορία μεγάλης μερίδας του τουρκικού λαού κατά του καθεστώτος Ερντογάν αυξάνεται, γίνονται κινήσεις αποπροσανατολισμού με τη βοήθεια των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ. Και με αφορμή τη φονική πυρκαγιά στην επαρχία της Αττάλειας, οι Τούρκοι έμπλεξαν και την Ελλάδα στις θεωρίες συνωμοσίας τους.

Ο απόστρατος αντιναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί μέσω του τηλεοπτικού σταθμού TVNET, είπε για τις πυρκαγιές ότι δεν προκλήθηκαν από σύμπτωση ή αμέλεια, αλλά: «Η φωτιά σε αυτούς τους εύφορους γεωγραφικούς τομείς δεν είναι τυχαία, εδώ υπάρχει πρόθεση. Σαμποτάζ. Το κράτος αντιμετωπίζει σοβαρή τρομοκρατική απειλή από τους Έλληνες και το PKK».

Σύμφωνα με τη Yeni Safak μάλιστα που κάνει λόγο για «εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα», μια έκθεση της SETA ανέφερε ότι «τρομοκράτες που είχαν εκπαιδευτεί σε καταυλισμούς στην Ελλάδα πάνω σε τεχνικά θέματα όπως εκρηκτικά και ιδεολογικά προκάλεσαν πυρκαγιές ιδίως σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας. Από το 1994 και εντεύθεν, έχει αναφερθεί ευρέως στα ΜΜΕ ότι το ΡΚΚ έχει ξεκινήσει πυρκαγιές, ειδικά σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας».

Την ίδια στιγμή, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου… τα άκουγε για τα καλά στην πυρόπληκτη Μαναβγκάτ, από κόσμο που διαμαρτυρόταν για κυβερνητική αδράνεια και αμέλεια που κόστισε ζωές και περιουσίες.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσπαθούσε να κάνει δηλώσεις, αλλά μάταια. Πολύς κόσμος φώναζε ότι η Τουρκία έχει μόνο 3 (!!!) πυροσβεστικά αεροσκάφη!

Back to top button