ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίθεση της Έλενας Ακρίτα κατά του Απ. Δοξιάδη για την απόλυση του δημοσιογράφου των Νέων Δ. Μανιάτη

Η γνωστή δημοσιογράφος και συνεργάτιδα των Νέων Έλενα Ακρίτα επιτέθηκε δημόσια εναντίον του Απ. Δοξιάδη, για το γεγονός ότι ο τελευταίος ζήτησε την απόλυση του δημοσιογράφου Δημήτρη Μανιάτη, με αφορμή τα σχόλιά του για τις αναρτήσεις της Ειρήνης Αγαπηδάκη, «Εθνικής Συντονίστριας» για το έργο της προστασίας 4-6 χιλ. ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών και προσφύγων. Πιό συγκεκριμένα, η Έλενα Ακρίτα σε ανοιχτή επιστολή που έστειλε στην εφημερίδα τα νέα, αναφέρει τα εξής:
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΚΤΡΙΑ
Κύριοι,
Εργάζομαι στον ΔΟΛ πάνω από 40 χρόνια. Ουδέποτε θυμάμαι τον μέγαλο Λέοντα Καραπαναγιωτη, τον δάσκαλο μου Γιάννη Καψή, τον Γιώργο Ρωμαίο κι άλλους ιστορικούς διευθυντές των εντύπων, να υποκύπτουν σε πιέσεις τύπου ‘πρόσλαβε αυτόν’, ή ‘απόλυσε τον άλλον’.
Δεν ίδρωνε το αυτί τους, στήριζαν την ελευθερία της έκφρασης, υποστήριζαν το δικαιωμα στην αντίθετη άποψη. Ούτε καν απαντούσαν σε κάτι τέτοιες ‘παρεμβάσεις’ – για να να μην πω πως παρόμοια τελεσίγραφα συχνά λειτουργούσαν αντίστροφα.
Δεν ήταν όλα ρόδινα στον οργανισμό. Υπήρξαν εξαιρέσεις συναδελφων που απολύθηκαν μόνο και μόνο επειδή έμειναν αμετακίνητοι στις αρχές τους ή επειδή διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όμως αυτό έγινε αργοτερα επί Ψυχάρη.
Θεωρώ ανεπίτρεπτη την συμπεριφορά του Απόστολου Δοξιάδη. Το γεγονός πως ενίοτε αρθρογραφεί στα ΝΕΑ καθ’ ουδένα τρόπο τον νομιμοποιεί να παρεμβαίνει εμμέσως πλην σαφώς ζητώντας – για να μην πω απαιτώντας – την απόλυση του οιουδήποτε εργαζόμενου στην εφημεριδα.
O Δημήτρης Μανιάτης είναι ένας έντιμος και ακέραιος δημοσιογράφος, ένας αρθρογράφος με εξαιρετικό κείμενο, ένας άνθρωπος με γνώσεις, ουσία και περιεχόμενο. Τον τιμώ. Είμαι στο πλευρό του. Εννοείται. #μετονΔημήτρη Dimitris N. Maniatis
Χαιρετισμούς
Έλενα Ακρίτα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button