COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Επίθεση με βιτριόλι: Νέο χειρουργείο για την όμορφη Ιωάννα σήμερα – Επαγγελματίας που πληρώθηκε από ηθική αυτουργό η δράστις;

Για την κατάσταση της υγείας της 34χρονης η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι αλλά και τις έρευνες γύρω από την υπόθεση μίλησε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας“Ήταν η πρώτη της επίσημη κατάθεση, θα ακολουθήσουν κι άλλες. Ανέφερε ότι δεν είχε πρόβλημα με κάποιον ή κάποια και ότι δεν ξέρει τι μπορεί να έχει συμβεί” ανέφερε ο δικηγόρος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα.

“Είπε ότι της έμοιαζε με γυναίκα, θέλω να είμαι ξεκάθαρος” πρόσθεσε. Ερωτηθείς σχετικά με σενάρια που ακούγονται για βίντεο με τη δράστη και κάποιον οδηγό που τη μετέφερε εκεί, τα διαψεύδει. Σχετικά με την κατάσταση της υγείας της γυναίκας, είπε ότι παραμένει κρίσιμη και πως σήμερα θα υποβληθεί σε ένα ακόμα χειρουργείο, ενώ απάντησε σε σχετική ερώτηση πως «έχει καταλάβει το κακό που της έχει γίνει. Έχει περάσει μεγάλο διάστημα, αν ήταν κάτι απλό, θα είχαν ανοίξει στόματα», επανέλαβε καταλήγοντας ο Απόστολος Λύτρας.

Τα ισχυρά άλλοθι και το μικροσκόπιο των Αρχών

Ισχυρότατα άλλοθι φαίνεται πως έχουν οι τρεις γυναίκες στις οποίες υποθετικά αναφέρθηκε η 34χρονη Ιωάννα, στην κατάθεση που έδωσε χθες, στην ειδική ομάδα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας που έχουν αναλάβει να λύσουν το γρίφο της υπόθεσης «Βιτριόλι».

Οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, μελετώντας βίντεο πολλών ωρών, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η αδύνατη γυναίκα ηλικίας, περίπου 35 ετών, πλησίασε το ασφαλιστικό πρακτορείο της λεωφόρου Θησέως με τα πόδια και γι’ αυτό χρησιμοποιούν τη μέθοδο της «τυφλής γωνίας». Με απλά λόγια εκτιμούν πως η δράστις γνώριζε πού δεν υπάρχουν κάμερες και ακολούθησε αυτό το δρομολόγιο για να κάνει το χτύπημά της «αόρατο».

Οι έμπειροι αστυνομικοί, λοιπόν, ακολουθούν την αντίστροφη διαδρομή. Δηλαδή έχουν χαρτογραφήσει τη διαδρομή που ακολούθησε, εντοπίζοντας τα σημεία όπου δεν υπάρχουν κάμερες αναζητώντας πιθανές κατευθύνσεις διαφυγής. Έχουν, δε, ελεγχθεί ακόμα και οδηγοί ταξί που προσέγγισαν στο σημείο μισή ώρα πριν την επίθεση, αλλά και περίεργα οχήματα χωρίς όμως μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Στη μισή και πλέον ώρα που μίλησαν μαζί της διέκριναν οτι η Ιωάννα θέλει να τους βοηθήσει, όμως είναι ακόμα σε σύγχυση. Για τον λόγο αυτό δεν μπορεί να αντιληφθεί ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση. Οι αστυνομικοί ερευνούν και το ενδεχόμενο πραγματικά να μην γνώριζε τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι για να διαλύσει το όμορφο πρόσωπό της και όχι γιατί βρίσκεται σε σύγχυση. Έτσι, δεν αποκλείεται και το σενάριο η μασκοφόρος να ναυλώθηκε από την ηθική αυτουργό η οποία είναι γνωστή της και θα την αναγνώριζε. Να πρόκειται δηλαδή για επαγγελματία που έλαβε ένα μεγάλο ποσό για να εκτελέσει την εντολή ρίχνοντας το θειικό οξύ και χαρίζοντας παράλληλα στην ηθική αυτουργό ένα ισχυρότατο άλλοθι.

Σε αυτή την περίπτωση το έργο των αστυνομικών γίνεται ιδιαίτερα δύσκολο…

Back to top button