COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έρχεται ‘τσουνάμι’ κορωνοϊού! Κύριες εστίες οι συγκοινωνίες, τα σχολεία και η αδιαφορία των νέων! Αμήχανη η κυβέρνηση, παίρνει ημίμετρα, στοχοποιεί την εστίαση και κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο, χωρίς τα κρεβάτια Εντατικής που χρειάζονται και χωρίς νοσοκομεία μόνον για Covid-19

Της σύνταξης του europost.gr

Κατά κοινή διαπίστωση των ειδικών επιστημόνων, δηλαδή εκείνων, που επιμένουν ακόμη να μην παριστάνουν τους πολιτευτές αλλά να είναι προσηλωμένοι στην επιστήμη τους και να υπηρετούν την αλήθεια, έρχεται ‘τσουνάμι’ κορωνοϊού τις επόμενες μέρες! Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, δηλαδή μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, θα κριθούν όλα για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και για το αν θα χάσουμε ή θα κερδίσουμε τελικά την μάχη, απέναντι στο δεύτερο σφοδρότερο κύμα κορωνοϊού, που πλήττει τη χώρα.

Το περίεργο είναι ότι, τόσο η κυβέρνηση, όσο και οι ειδικοί επιστήμονες, που στελεχώνουν την περιβόητη πλέον, ‘Επιτροπή Σοφών’ δείχνουν να έχουν χάσει τη μπάλα, καθώς αρνούνται να αντιμετωπίσουν άμεσα τις πραγματικές εστίες της επιδημίας και ασχολούνται με τις δευτερεύουσες διαστάσεις του προβλήματος. Έτσι, ενώ είναι πασιφανές ότι οι κύριες εστίες αναμετάδοσης του κορωνοϊού εντοπίζονται κυρίως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και στους τόπους όπου συγκεντρώνονται οι νέοι, ελάχιστες -έως και ανύπαρκτες- είναι οι ενέργειες των κρατικών Αρχών προς αυτές τις κατευθύνσεις. Αντιθέτως έχουν μπεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης για τα καλά, τομείς όπως η εστίαση, όπου -αποδεδειγμένα- όταν τηρούνται οι σωστές αποστάσεις δεν παρατηρούνται εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Για παράδειγμα, είναι αδύνατον να καταλάβει κανείς, γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρεί στην ενοικίαση 3.000 έως 4.000 τουριστικών λεωφορείων στο Λεκανοπέδιο Αττικής και στη Θεσσαλονίκη, ώστε να καλύψει τα κενά των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες και να σταματήσει την ‘σαρδελοποίηση’ των επιβατών, που μετακινούνται τις ώρες αιχμής. Όπως, επίσης, δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το Υπ. Παιδείας δεν κάνει προσπάθεια να αυξήσει τον αριθμό των αιθουσών, που διατίθενται για τα σχολικά μαθήματα, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών, από τάξη σε τάξη.

Σε ό,τι αφορά τους νέους ανθρώπους, ουδείς από τους ειδικούς επιστήμονες, με τους βαρύγδουπους τίτλους και τις γενναίες επιχορηγήσεις από τρις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες, έχει βγεί μέχρι τώρα για να εξηγήσει στην κοινή γνώμη γιατί το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων εστίασης στις 12 τα μεσάνυχτα έχει αποτύχει πλήρως μέχρι τώρα. Ήταν τόσο δύσκολο να καταλάβουν όλες αυτές οι φίρμες της επιδημιολογίας ότι είναι καλύτερο να έχεις, μικρούς και μεγάλους σε ηλικία θαμώνες, καθισμένους στα τραπέζια και ελεγχόμενους και μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, παρά να τους αναγκάζεις να ξαμολιούνται στις πλατείες και να πίνουν οινοπνευματώδη ο ένας πάνω στον άλλο; Και δεν έφταναν αυτές οι απίστευτες γκάφες, που συνέβαλαν στην εκτόξευση των κρουσμάτων, αλλά τώρα πάνε να πολλαπλασιάσουν ακόμη περισσότερο το κακό: Έγκυρες πηγές αναφέρουν στο europost.gr ότι οι συγκεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες προτείνουν να κλείνουν τα καταστήματα εστίασης στις 10 ή ακόμη και στις 9 το βράδυ! Είναι στα καλά τους οι άνθρωποι; Δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος θα μαζεύεται έτσι στα σπίτια και η μετάδοση του κορωνοϊού θα μπεί σε ρυθμούς υπερπολλαπλασιαστή;

Σε κάθε περίπτωση, έρχεται η ‘ώρα μηδέν’ στην οποία θα μετρηθούν όλοι και θα αξιολογηθούν όλα! Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες σε όλους τους τομείς και η οργή του κόσμου θα καταστρέψει τα πάντα, αν οι αρμόδιοι δεν πάρουν εδώ και τώρα τις επιβαλλόμενες για την προστασία της δημόσιας υγείας κατάλληλες αποφάσεις. Αν πρέπει να γίνει γενικό lockdown σε όλη τη χώρα, πρέπει να αποφασιστεί για τις δυο επόμενες εβδομάδες! Αλλιώς, αν χαθεί η κρίσιμη χρονική συγκυρία, όσα και να αποφασιστούν μετά θα έχουν ελάχιστα έως και μηδενικά αποτελέσματα.

Back to top button