Χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο γνωστά εδέσματα είναι η τυρόπιτα! Σου κάνει παρέα σε κάθε σου διάλειμμα, πρωινό ή και γεύμα! Ειδικά αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου!
Δεν πως θα φτιάξεις την λαχταριστή τυρόπιτα:
Υλικά
10 τεμ φύλλα κρούστας
400 γρ τυρί φέτα
400 γρ τριμμένο τυρί γκούντα
400 γρ τριμμένο τυρί κρέμα
135γρ φρυγανιά τριμμένη
Παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
180ml ελαιόλαδο
Έρωτας με τη πρώτη.. μπουκιά! Η πιο νόστιμη τυρόπιτα που ξεχειλίζει από τυριά έτοιμη σε 10 λεπτά
Εκτέλεση
Advertisement
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης, τυρί φέτα, γκούντα, τυρί κρέμα τα αυγά μας που έχουμε ήδη χτυπήσει ελαφρά και το φρεσκοτριμμέμο πιπέρι μας.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και η γέμιση είναι έτοιμη.
Τώρα μέσα στην τριμμένη φρυγανιά προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί 40χ29cm και πασπαλίζουμε με το μίγμα φρυγανιάς-παρμεζάνας.
Στρώνουμε σουρωτά το πρώτο φύλλο, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με φρυγανιά και παρμεζάνα. Αυτό το κάνουμε σε κάθε φύλλο που στρώνουμε, 5 από κάτω και 5 από πάνω.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 5 σουρωμένα φύλλα επαναλαμβάνοντας το ράντισμα των φύλλων και το στρώσιμο μείγματος παρμεζάνας-φρυγανιάς για κάθε ένα από αυτά.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια
Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι, φρυγανιά και παρμεζάνα
Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 περίπου λεπτά(ανάλογα το φούρνο μας).
Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα