COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Εθνικό έγκλημα η αναγνώριση, από το Πρωτοδικείο Φλώρινας, του «Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας» και η διδασκαλία της ψευδομακεδονικής γλώσσας στα σχολεία μας! Ξέσπασε ‘εμφύλιος’ στη ΝΔ!


Η κατάπτυστη απόφαση του Πρωτοδικείου Φλώρινας επικύρωσε το καταστατικό της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας», που σκοπό έχει τη διάδοση της σλαβικής γλώσσας των Σκοπιανών στην Ελλάδα και τη διδασκαλία της ως προαιρετικό μάθημα ήδη από τα δημοτικά σχολεία.

Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα έχει εγγραφεί και έχει εγκριθεί επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές Αρχές της Ελλάδας στις 28 Ιουλίου 2022.

Πρόκειται για όνειδος και καταισχύνη για τους δικαστές που έλαβαν την ντροπιαστική απόφαση, καθώς και για την πρώην και νυν πολιτική ηγεσία, που «έστρωσαν το χαλί» σε μια συμφωνία (σ.σ. Πρέσπες) η οποία σηματοδοτεί μια ιστορική υποχώρηση του Ελληνισμού.

Σύμφωνα με το καταστατικό του, το οποίο αναγράφεται στην επίσημη ιστοσελίδα του το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» έχει ως σκοπό του να εργαστεί για:

Οργάνωση της διδασκαλίας της επίσημης Μακεδονικής γλώσσας στους πολίτες της Ελλάδας, μέσω διαδικτυακής ιστοσελίδας.
Υποστήριξη της μελλοντικής εισαγωγής της μακεδονικής τυποποιημένης γλώσσας ως προαιρετικού μαθήματος σε δημόσια σχολεία (πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια) και πανεπιστήμια που βρίσκονται στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Υποστήριξη της μελλοντικής ίδρυσης παιδαγωγικών σχολείων/τμημάτων στα υπάρχοντα πανεπιστήμια της βόρειας Ελλάδας για την εκπαίδευση τοπικών εκπαιδευτικών της μακεδονικής γλώσσας, καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα και διδακτικό υλικό.
Να υποστηρίξει την αναγνώριση της μακεδονικής γλώσσας ως μειονοτικής γλώσσας από την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της επικύρωσης από τη Ελλάδα της σύμβασης -πλαισίου για την προστασία των εθνικών μειονοτήτων και του ευρωπαϊκού χάρτη για τις μειονοτικές γλώσσες.Υποστήριξη πρωτοβουλιών για την προστασία των γλωσσικών δικαιωμάτων των Μακεδόνων ομιλητών στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος στη χρήση της δικής τους γλώσσας, στη χρήση των παραδοσιακών επωνύμων τους, στην σύσταση πολιτιστικών συλλόγων κ.λπ.
Διεξαγωγή δημόσιων εκστρατειών για την προώθηση της δημόσιας χρήσης της μακεδονικής γλώσσας στην Ελλάδα από τους ομιλητές της, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης παραδοσιακών τοπωνυμίων στη βόρεια Ελλάδα, παράλληλα με τα σημερινά τοπωνύμια.
Η ψηφιακή τεκμηρίωση των διαλέκτων της μακεδονικής γλώσσας που ομιλούνται στην Ελλάδα σήμερα για αρχειακούς και ερευνητικούς σκοπούς.
Η δημιουργία ψηφιακής βάσης δεδομένων παραδοσιακών τοπωνυμίων και προσδιορισμός τόπων στην Ελλάδα όπου σήμερα ομιλείται η μακεδονική γλώσσα.
Η τεκμηρίωση παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ρητορικής μίσους από τις αρχές εναντίον ομιλητών Μακεδόνων και εθνοτικών Μακεδόνων στην Ελλάδα.
Οι Πρέσπες δεσμεύουν θεωρητικά τα Σκόπια να αναγνωρίσουν ότι «η επίσημη γλώσσα τους, η μακεδονική, ανήκει στην ομάδα των νοτιοσλαβικών γλωσσών». Η γλώσσα όμως είναι στοιχείο ταυτότητας και όχι απλή ονομασία, συνεπώς και κύριο συστατικό για την υποστήριξη μακεδονικής εθνότητας…

Αν δεν ήξεραν όλα τα παραπάνω οι υπεύθυνοι που εξέδωσαν την άδεια λειτουργίας της ΜΚΟ, έχουν τεράστια εθνική ευθύνη. Αν τα γνώριζαν, σίγουρα παρατυπούν για να μην πούμε παρανομούν…

Ξέσπασε ‘εμφύλιος στη ΝΔ!

Σε δεινή θέση έχουν περιέλθει οι γαλάζιοι βουλευτές της Β. Ελλάδας, έπειτα από την πρωτοφανή απόφαση του πρωτοδικείου Φλώρινας για την αναγνώριση του λεγόμενου «κέντρο μακεδονικής γλώσσας» σε ελληνικό έδαφος.

Το κλίμα σε ολόκληρη την Μακεδονία για την Ν.Δ. ήταν ήδη εξαιρετικά βεβαρημένο. Η εξέλιξη αυτή όμως φαίνεται ότι είναι η χαριστική βολή για τις εκλογικές επιδόσεις της παράταξης σε μία περιοχή στην οποία παραδοσιακά έπαιρνε ευρεία πλειοψηφία, όπερ και εγένετο στις προηγούμενες εκλογές.

Η πίεση που δέχονται οι γαλάζιοι βουλευτές είναι πρωτοφανής. Εκατοντάδες τηλεφωνήματα σπάνε τα τηλεφωνικά κέντρα των γραφείων τους, με τους πολίτες να απαιτούν άμεσα από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα ώστε να ακυρωθεί η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που θεωρείται κερκόπορτα για τα αλυτρωτικά σχέδια των Σκοπιανών.

Στο στόχαστρο βρίσκονται κυρίως ο Κώστας Τσιάρας, ο Μάκης Βορίδης αλλά και η Λίνα Μενδώνη. Μέχρι στιγμής η απάντηση που παίρνουν είναι πως «η κυβέρνηση δεν εμπλέκεται στις δικαστικές αποφάσεις». Όταν όμως ο Ζάεφ αναφορικά με την συγκεκριμένη απόφαση βγαίνει και ευχαριστεί προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η δικαιολογία περί «ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης» δεν πείθει κανέναν.

Εάν πάντως δεν γίνει κάτι και γρήγορα, το εκλογικό κόστος για την Ν.Δ. θα αγγίξει τα όρια της καταστροφής.

Back to top button