ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμάζονται να τελειώσουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία – Απομακρύνουν τους άμαχους

Όλοι οι άμαχοι φεύγουν όσο πιο γρήγορα μπορούν από την ανατολική Συρία, όπου υπάρχει το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, στο χωριό Μπακούζ.
Πάνω από 30 φορτηγά μεταφέρουν γυναίκες και παιδιά αλλά και άνδρες.
Η αποχώρηση του άμαχου πληθυσμού από την ανατολική Συρία έγινε υπό την επίβλεψη μελών των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFΡ, οι οποίοι είδαν κοντά στο χωριό Μπαγκούζ να περνούν περίπου 30 φορτηγά, τα οποία συνόδευαν αντιτζιχαντιστές κατά την έξοδό τους από το χωριό αυτό, το οποίο αποτελεί τον τελευταίο θύλακα των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στην ανατολική Συρία.
Στα φορτηγά αυτά επέβαιναν παιδιά με βρώμικα ρούχα τα οποία κρατούσα ένα κομμάτι ψωμί, γυναίκες με μαύρο νικάμπ αλλά και άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπά τους.
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις προσπαθούν να απομακρύνουν τους αμάχους από τον θύλακα αυτό προκειμένου να μπορέσουν να εξαπολύσουν την τελική τους επίθεση κατά των τζιχαντιστών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ήδη την Τετάρτη, σχεδόν 3.000 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με περίπου 10 φορτηγά από το Μπαγκούζ στη Συρία, σύμφωνα με τις SDF.
«Υπολογίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη χιλιάδες άνθρωποι μέσα στον θύλακα. Αναμένουμε να τελειώσει η απομάκρυνση των αμάχων για να επιτεθούμε», σημείωσε σήμερα ο εκπρόσωπος των SDF Μουστάφα Μπάλι.

Back to top button