Σοβαρή κρίση έχει εκδηλωθεί στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας. Το πολιτικά οξύμωρο είναι ότι η κρίση αυτή προκύπτει με μία κυβέρνηση της Αριστεράς στο πηδάλιο της Ελλάδος, της οποίας τα περισσότερα στελέχη ανδρώθηκαν ιδεολογικά στις τάξεις της ΚΝΕ, με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα. Ενώ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης υπήρξε ο παρ’ ολίγον ηγέτης του ΚΚΕ, ο οποίος συγκρούστηκε για την ηγεσία με την Αλέκα Παπαρήγα και τελικά έχασε από την τελευταία εξαιτίας της ανάμειξης του Χαρίλαου Φλωράκη.

Η κυβέρνηση της Ρωσικής ομοσπονδίας είναι έξαλλη με τις κινήσεις και την εν γένη συμπεριφορά της κυβέρνησης της Ελλάδος και στέλνει ήδη το μήνυμα με δήλωση κύκλων του υπ. Εξωτερικών στη Μόσχα στο πρακτορείο Interfax, ότι θα υπάρξει «ισοδύναμη» ενέργεια από την πλευρά της, μετά την ανακοίνωση της απέλασης Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του europost.gr, που προέρχονται από υπηρεσίες  ασφαλείας εντός και εκτός Ελλάδος, τον τελευταίο καιρό οι κινήσεις του Α. Τσίπρα στο Σκοπιανό έχουν προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια του Κρεμλίνου που θεωρεί ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός «παίζει καθαρά το παιχνίδι των Αμερικανών στην περιοχή και δεν τηρεί ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα που τηρούσαν στο παρελθόν άλλες κυβερνήσεις».

Η Ρωσική πλευρά εκφράζει τον μεγάλο θυμό της, τόσο για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, την οποία θεωρεί προσβολή κατά του κύρους της Ρωσικής ομοσπονδίας, όσο και για την αιτιολογία, που περιλαμβάνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Αθήνα περί «χρηματισμού κρατικών λειτουργών» κλπ. .

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών, με την εξειδίκευση των μέτρων που θα πάρει η Ρωσική πλευρά.

Από Ελληνικής πλευράς δεν έχει υπάρξει ακόμη δημόσια τοποθέτηση του ίδιου του ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, ο οποίος στο παρελθόν διετέλεσε για πολλά χρόνια σκληρό στέλεχος της ορθόδοξης Μαρξιστικής ηγεσίας του ΚΚΕ, με καθαρά φιλοσοβιετικό προσανατολισμό, με στενές σχέσεις με την κομουνιστική ανατολική Γερμανία και με ρόλο καθοδηγητή στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών.

Τελικά, στην Ελλάδα κανείς δεν πλήττει. Από τη στιγμή που πρώην κομουνιστές συγκρούονται με το πρώην στέλεχος της KGBΒλάντιμιρ Πούτιν και την κυβέρνησή του, που τους κατηγορεί, στο παρασκήνιο, ότι έχουν γίνει «πιόνια» της πολιτικής των Αμερικανών


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα