ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου

Advertisement

Μωσαϊκό ψυγείου: Το καλοκαίρι είναι γεγονός, πως όλοι τρώμε λίγα παραπάνω γλυκά, μιας και η διάθεση είναι πάντα πιο ανεβασμένη και ένα καλό γλυκό μπορεί να τη φτιάξει περισσότερο! Παρακάτω λοιπόν ακολουθεί συνταγή για κορμό – μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ο αγαπημένος κορμός ψυγείου, για όλες τις ώρες. Με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα, είναι από τα καλύτερα γλυκά ψυγείου! Χωρίς πολύ προετοιμασία, έχεις τον τέλειο κορμό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά.

 

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου

Η συνταγή της Μπαρμπαρίγου για τον πιο εύκολο κορμό – μωσαϊκό
Υλικά
Για το μωσαϊκό

250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη

Advertisement

250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

 

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου

Εκτέλεση
Για τον κορμό

Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αν το μωσαϊκό είναι το αγαπημένο σου γλυκό δοκίμασε και την παρακάτω συνταγή.

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button