ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου



Μωσαϊκό ψυγείου: Το καλοκαίρι είναι γεγονός, πως όλοι τρώμε λίγα παραπάνω γλυκά, μιας και η διάθεση είναι πάντα πιο ανεβασμένη και ένα καλό γλυκό μπορεί να τη φτιάξει περισσότερο! Παρακάτω λοιπόν ακολουθεί συνταγή για κορμό – μωσαϊκό από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Ο αγαπημένος κορμός ψυγείου, για όλες τις ώρες. Με ζαχαρούχο γάλα, μπισκότα και σοκολάτα, είναι από τα καλύτερα γλυκά ψυγείου! Χωρίς πολύ προετοιμασία, έχεις τον τέλειο κορμό ψυγείου μέσα σε 10 λεπτά.

 

Χορηγούμενο

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου

Η συνταγή της Μπαρμπαρίγου για τον πιο εύκολο κορμό – μωσαϊκό
Υλικά
Για το μωσαϊκό

250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
100 γρ. βούτυρο
20 γρ. κακάο (2 κ.σ.)
25 γρ. καρύδα (3 κ.σ.)
45-50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα (4 κ.σ.)
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη

Χορηγούμενο

250 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. σπορέλαιο

 

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου

Εκτέλεση
Για τον κορμό

Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.
Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα.
Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ.
Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια.
Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
Για την επικάλυψη σοκολάτας

Χορηγούμενο

Έτοιμος μέσα σε 10 λεπτά – Φτιάξτε στο πι και φι τον πιο λαχταριστό κορμό- μωσαϊκό ψυγείου

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.
Είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αν το μωσαϊκό είναι το αγαπημένο σου γλυκό δοκίμασε και την παρακάτω συνταγή.


Χορηγούμενο




Back to top button