«Ακόμη κι αν είναι ο χειρότερος όλων, δεν υπάρχει κανόνας της Εκκλησίας ούτε διάταξη του Ευαγγελίου ούτε καν ρήση θεόπνευστος πατερική, η οποία να προβλέπει τη διαπόμπευσή του και τον ευτελισμό του όταν εκείνος εκδηλώνει τη διάθεση μετανοίας, επιστροφής μέσα στη ζωή της Εκκλησίας και διακονίας της αγάπης προς τον συνάνθρωπο».

Παρά τη βροχή αντιδράσεων που έχει προκαλέσει στους κόλπους της Εκκλησίας η είδηση ότι ο μπλεγμένος σε σκάνδαλα πρώην αστρολόγος – μελλοντολόγος Νίκος Χορταρέας φόρεσε τα ράσα, ο μητροπολίτης Λαγκαδά Ιωάννης εξηγεί γιατί η Εκκλησία τον δέχεται στους κόλπους της:

«Ασφαλώς και μέσα στην Εκκλησία υπάρχει η μεταποίηση. Αλλάζει ο άνθρωπος και από αμαρτωλός μπορεί να γίνει δίκαιος. Εξάλλου, αν η Εκκλησία δεν έχει αυτήν τη δύναμη να αλλάζει τον άνθρωπο με τη χάρη του Κυρίου, τότε ποιο είναι το έργο της;»

Ο κ. Ιωάννης καταδικάζει ό,τι έχει σχέση με μαγείες, αστρολογία και όλα αυτά, τα οποία αποτελούν θεωρήματα ανοησίας και απάτης και τα οποία οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε λάθος επιλογές και αποτελέσματα.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα