COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έτσι «λύγισε» ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν – Οι αντιφάσεις και τα «θολά» σημεία

Εξαφανίστηκε από το Παγκράτι, βρέθηκε στην Γαλλία και το θρίλερ τέλειωσε 49 μέρες μετά.
Πώς ταξίδεψε στην Λυόν η 7χρονη Βαλεντίν.

Η “νεκρή” μητέρα που είναι… ζωντανή και η βιντεοκλήση παρουσία αστυνομικών.
Ποινικές διώξεις στον πατέρα. Όλο το χρονικό.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα του 2019 ήταν όταν η είδηση “έσκαγε” και προκαλούσε τεράστια ανησυχία. Μια 7χρονη κοπέλα είχε εξαφανιστεί από το Παγκράτι, προκαλώντας συναγερμό στις Αρχές. Ήταν η μέρα που είδαμε την φωτογραφία της μικρής Βαλεντίν. Κι έπρεπε να περάσουν 49 ολόκληρες μέρες για να βρεθεί ευτυχώς ζωντανή και ευτυχώς -όπως λένε οι πληροφορίες- καλά στην υγεία της.

Όλο αυτό το διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθούσε με αγωνία την εξέλιξη της υπόθεσης, η οποία έμελλε να ολοκληρωθεί με αίσιο τέλος μεν, αλλά με πολλά “θολά” σημεία.

Ο πατέρας της δήλωσε την εξαφάνισή της, την έψαχνε εναγωνίως, αλλά βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με την Ελληνική Δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες.

Η μητέρα της γνωρίζαμε -από όσα υποστήριζε ο πατέρας- πως ήταν νεκρή, αλλά την Τετάρτη, 12.02.2020, έγινε… μια γυναίκα υποστηρίζει πως είναι η μητέρα της!

Και τελικά αποκαλύφθηκε πως η Βαλεντίν ταξίδεψε στην Γαλλία, με γνήσια ταξιδιωτικά έγγραφα, αλλά όχι τα δικά της και ο πατέρας της σκόπευε να κάνει το ίδιο.

Όπως προαναφέραμε, μια υπόθεση με αμέτρητα ερωτήματα, τον γρίφο των οποίων καλούνται οι Αρχές και η Δικαιοσύνη να επιλύσουν.

Τι λέει ο πατέρας της Βαλεντίν
Ο άνδρας που οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, αρχικά παρουσίαζε στους αστυνομικούς την ιστορία πως η μικρή Βαλεντίν έφυγε από το σπίτι, στο Παγκράτι, για να πάει στο σούπερ μάρκετ και δεν επέστρεψε ποτέ.

Μετά από ώρες καταθέσεων κι αφού οι αστυνομικοί είχαν αμφιβολίες για όσα έλεγε λόγω αντιφάσεων, ο πατέρας “έσπασε” και ομολόγησε τι ακριβώς είχε συμβεί.

Υποστήριξε πως δεν ήξερε ότι η μητέρα της μικρής Βαλεντίν είναι ζωντανή και πως το παιδί γεννήθηκε στο Κονγκό, εκτός γάμου. Είπε ακόμη πως έχασε τα ίχνη της γυναίκας και πίστευε ότι είτε έχει αυτοκτονήσει, είτε την έχουν σκοτώσει.

Όταν ήρθε στην Ελλάδα από το Κονγκό, έμαθε μέσω συγγενικών προσώπων της συγκεκριμένης γυναίκας ότι είναι ζωντανή.

«Το έμαθα ότι η γυναίκα μου ζει και αποφάσισα το Μάρτιο του 19 να ταξιδέψω στη Γαλλία για να τη συναντήσω. Το σχέδιο για τη διαφυγή του παιδιού ήταν δικό μου. Δεν μπορούσα να μεγαλώσω μονός μου ένα κοριτσάκι» φέρεται να ανέφερε ο πατέρας.

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι με την μικρή Βαλεντίν
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι εμφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 12.02.2020, ένας άνδρας και είπε πως είναι δικηγόρος και εκπροσωπεί την μητέρα της μικρής Βαλεντίν.

Αμέσως από τους αρμοδίους της Πρεσβείας ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα του Saint Etienne κοντά στην Λυών όπου και διαμένει με την θεία της η 7χρονη Βαλεντίν, προκειμένου να διεξαχθεί εκ νέου έρευνα.

Πράγματι οι αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι που διαμένει η μικρή και ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα του παιδιού. Μάλιστα, είναι η ίδια που πήγε στην Αθήνα το Δεκέμβριο, προκειμένου να πάρει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας του παιδιού, καθώς η ίδια βρίσκεται παράνομα στην Γαλλία.

Το παιδί το πήρε χρησιμοποιώντας το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της Βαλεντίν και βέβαια αδελφής της, καθώς τα παιδιά μοιάζουν όπως βέβαια και οι δυο γυναίκες. Έτσι λοιπόν κατάφερε να ξεγελάσει τις αρχές στα αεροδρόμια Παρισιού και Αθηνών.

Αμέσως μετά την μυστηριώδη εμφάνιση της συγκεκριμένης γυναίκας, οι αστυνομικοί εδώ στην Αθήνα, ρώτησαν σχετικά τον πατέρα της Βαλεντίν για το εάν βρίσκεται τελικά στην ζωή η μητέρα του παιδιού. Δεν πήραν όμως κάποια απάντηση, καθώς ο ίδιος επέλεξε το δικαίωμα της σιωπής. Προκειμένου να διαπιστωθεί ότι ισχύει ο ισχυρισμός της γυναίκας ότι είναι η μητέρα του παιδιού λογικά θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA.

Όλο αυτό το διάστημα ο πατέρας μιλούσε με το παιδί του, ενώ αποκάλυψε πως μίλησε και με την μητέρα, ενώ τόνισε πως είχε ησυχάσει γιατί το παιδί ήταν σε καλά χέρια και προετοίμαζε και την δική του διαφυγή από την Ελλάδα…

Έγινε βιντεοκλήση με την Βαλεντίν!
Μάλιστα όταν πια ο πατέρας “έσπασε” και είπε στους Αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών πως το παιδί του βρίσκεται στην Γαλλία, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος του ζήτησαν να πραγματοποιήσει βιντεοκλήση ώστε να μιλήσει με την μικρή Βαλεντίν, προκειμένου να πειστούν και οι ίδιοι πως το κοριτσάκι είναι καλά.

Πράγματι η κλήση έγινε, χωρίς βέβαια να φαίνονται οι αστυνομικοί, οι οποίοι και κατέγραψαν την συνομιλία, παρακολουθώντας από παράλληλο δωμάτιο, προκειμένου να πειστούν και οι ίδιοι πως το παιδί βρίσκεται σε καλά χέρια.

Οι εισαγγελείς, κατά πληροφορίες, παρακολούθησαν τη βιντεοκλήση του πατέρα με τη Βαλεντίν, οπού το παιδί του ήταν ευδιάθετο, δε φαινόταν φοβισμένο, ενώ δίπλα του ήταν μια γυναίκα που σύμφωνα με τον κατηγορούμενο είναι η μητέρα του παιδιού…

Οι κατηγορίες που αποδόθηκαν για την εξαφάνιση της Βαλεντίν

Κακουργηματικού βαθμού κατηγορία απήγγειλε ο Εισαγγελέας στον πατέρα της 7χρονης Βαλεντίν που δηλώθηκε εξαφανισμένη τον περασμένο Δεκέμβριο και τελικώς εντοπίστηκε στην Γαλλία.

Ο πατέρας της μικρής, καθώς και ένας ακόμη άντρας, κατηγορούνται για το κακούργημα της διευκόλυνσης παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.

Μαζί με τον πατέρα και τον συγκατηγορούμενο του για το ταξίδι της Βαλεντίν στη Γαλλία, συνελήφθησαν και άλλα έξι άτομα οι οποίοι μετά την δίωξη του Εισαγγελέα κατηγορούνται για παράνομη παραχώρηση διαμονής.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον 12ο Τακτικό Ανακριτή.

Σύμφωνα με τον πατέρα, όλο αυτό το διάστημα, μιλούσε κάθε μέρα με την Βαλεντίν, αλλά από φόβο για τις νομικές συνέπειες αποφάσισε να δηλώσει εξαφάνιση.

Back to top button