ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν για την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο! Απειλεί με αντίποινα!

Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων στην Κύπρο, έφερε την έντονη αντίδραση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και θα δηλητηριάσει τις προσπάθειες αποκλιμάκωσης της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

“Σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης από τις ΗΠΑ δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν είναι συμβατή με το πνεύμα της συμμαχίας.

Η απόφαση των ΗΠΑ για άρση του εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης αγνοεί την ισότητα και τις ισορροπίες μεταξύ των δύο λαών στο νησί. Είναι βέβαιο ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σε μια περίοδο κατά την οποία καταβάλλονται προσπάθειες για τη μείωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο, η υπογραφή μιας τέτοιας απόφασης από τις ΗΠΑ δηλητηριάζει το περιβάλλον ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και δεν είναι συμβατή με το πνεύμα της συμμαχίας.

Αναμένουμε από τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν αυτήν την απόφαση και να υποστηρίξουν τις καταβαλλόμενες προσπάθειες για την επίτευξη ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή. Διαφορετικά, η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, έχοντας νομική και ιστορική ευθύνη, είναι σε θέση να εγγυηθεί την ασφάλεια του τουρκοκυπριακού λαού και να λάβει αποφασιστικά μέτρα”.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button