COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

FeaturedΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φανταστικό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με υπέροχη βάση μπακλαβά (βίντεο)

Μια υπέροχη γιορτινή συνταγή που θα λατρέψετε όλοι!

Φανταστικό σιροπιαστό γαλακτομπούρεκο με υπέροχη βάση μπλακλαβά προτείνει στους αναγνώστες και τις αναγνώστριες του neakriti.gr η Ομάδα Live Kitchen και ο Πάνος Παπαδάκης.

Φτιάξτε το και θα εντυπωσιαστείτε από την υπέροχη γεύση αλλά και την μοναδική εμφάνισή του.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε:

500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
Για το σιρόπι

400 γρ νερό
600 γρ ζάχαρη
1 στικ κανέλας
Λίγο χυμό λεμόνι
Για την κρέμα

1,5 λίτρο γάλα
250 γρ ζάχαρη
170 γρ σιμιγδάλι ψιλό
3 μέτρια αυγά
50 γρ βούτυρο
2 βανιλίνες
Για την βάση των φύλλων

100 γρ τριμμένο καρύδι
40 γρ φρυγανιά
1 κτγ κανέλα
Για το πασπάλισμα

200 γρ λιωμένο βούτυρο
100 γρ ηλιέλαιο
Για το στόλισμα:

Φιστίκι Αιγίνης
Θα χρειαστείτε:

Ταψί 25χ35

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, την ζάχαρη, το στικ κανέλας, λίγο χυμό λεμόνι και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Βράζουμε για 1 λεπτό

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την ζάχαρη , το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο και τις βανιλίνες.

Ρίχνουμε την κρέμα σε ένα μεγάλο ταψί την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Μέσα στο τριμμένο καρύδι θα ρίξουμε την κανέλα ,την φρυγανιά και θα ανακατέψουμε το μείγμα(θα το χρησιμοποιήσουμε για τα φύλλα που θα βάλουμε στην βάση).

Μέσα στο λιωμένο βούτυρο θα προσθέσουμε το ηλιέλαιο για να πασπαλίζουμε τα φύλλα.

Βουτυρώνουμε ένα ταψί 25χ35 εκ.

Θα χρησιμοποιήσουμε 6 φύλλα για την βάση(4 σταυρωτά και τα υπόλοιπα 2 στην μέση).

Βάζουμε το πρώτο φύλλο και πασπαλίζουμε με βούτυρο.

Προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και αφού βουτυρώσουμε ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το μείγμα με το καρύδι .

Βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα με το καρύδι(με αυτόν τον τρόπο θα έχουμε πιο σωστή και γευστική βάση).

Βάζουμε τα υπόλοιπα 2 φύλλα στην μέση και δεν ξεχνάμε να βουτυρώνουμε.

Αφρατεύουμε την κρέμα και την προσθέτουμε απλώνοντάς την ομοιόμορφα.

Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και τις βουτυρώνουμε.

Βάζουμε τα υπόλοιπα 6 φύλλα που περίσσεψαν και μετράμε από πάνω το ταψί σε διαμέτρο και έπειτα τα κόβουμε.

Οι λωρίδες που περίσσεψαν τις τυλίγουμε και τις βάζουμε στην κατάψυξη.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρώνοντας συνεχώς.

Χαράζουμε προσεκτικά τα επιφανειακά φύλλα και πασπαλίζουμε με λίγο νερό.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 20 λεπτά στους 170 c.

Αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο προσθέτουμε το κρύο σιρόπι.

Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να απορροφήσει το σιρόπι για 4-5 ώρες.

Πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης και το πιο νόστιμο και πρωτότυπο γαλακτομπούρεκο με βάση μπακλαβά είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

 

 

 

 

Back to top button