ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φέτα: Το μυστικό της γιαγιάς για να φτιάξεις άλμη μόνο με δύο υλικά

Η φέτα είναι ένα από τα βασικά τρόφιμα της ελληνικής κουζίνας που συνοδεύει σχεδόν κάθε πιάτο. Τη βάζουμε στη σαλάτα, την τρώμε σκέτη, την περιλούζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη ή την ψήνουμε στο φούρνο με μπούκουβο για ένα γρήγορο μπουγιουρντί. Επίσης, υπάρχει ένα «γιαγιαδίστικο» κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκια τη φέτα για μήνες.

Αν θέλετε να τη διατηρείτε φρέσκια στο ψυγείο, η άλμη είναι η πιο απλή λύση. Χρειάζεστε μόνο δύο υλικά που έχετε πάντα στο σπίτι, ένα tip, και η άλμη που θα διατηρήσει τη φέτα σας όπως τη μέρα που την αγοράσατε είναι έτοιμη.

Φέτα: Το μυστικό της γιαγιάς για να φτιάξεις άλμη μόνο με δύο υλικά

Χορηγούμενο

 

Υλικά:

Χορηγούμενο

1 λίτρο νερό
70-80 γρ. χοντρό ή κανονικό αλάτι
Εκτέλεση:
Υπάρχουν δύο τρόποι: ο παραδοσιακός και ο μοντέρνος.

Για να φτιάξετε την παραδοσιακή άλμη, βάλτε το νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε το αλάτι. Φέρτε το νερό σε βρασμό στους 90 βαθμούς και σβήστε τη φωτιά. Αφήστε το μίγμα να κρυώσει και γεμίστε το τάπερ, τοποθετώντας μέσα τη φέτα.

Φέτα: Το μυστικό της γιαγιάς για να φτιάξεις άλμη μόνο με δύο υλικά

 


 

Για την πιο μοντέρνα εκτέλεση, βάλτε το νερό και το αλάτι σε ένα μπολ και χτυπήστε το μίγμα με έναν αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι. Η άλμη σας είναι έτοιμη.

 

Φέτα: Το μυστικό της γιαγιάς για να φτιάξεις άλμη μόνο με δύο υλικά


Σας μούχλιασε η φέτα; Υπάρχει ένα έξυπνο τρικ με τη ζάχαρη…
Πόσες φορές έχετε ξεχάσει τη φέτα ακάλυπτη στο ψυγείο και έχει καταλήξει στα σκουπίδια; Αυτό δεν θα ξανασυμβεί αν ακολουθήσετε την παρακάτω απλή συμβουλή:

Έξυπνο τρικ για να μη μουχλιάσει ποτέ ξανά η φέτα στο ψυγείο σας: Βάλτε το τυρί σε ένα πλαστικό σακουλάκι. Προσθέστε 1-2 κύβους ζάχαρη και κλείστε καλά το σακουλάκι με ένα λαστιχάκι! Αν παρατηρήσετε μικρές τρύπες στη φέτα σας, πετάξτε την αμέσως!





Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button