Για «αιμομιξία» ανάμεσα στην οικονομία, την πολιτική και τον αθλητισμό έκανε λόγο ο Νίκος Φίλης επιμένοντας στην πρότασή του για ασυμβίβαστο ανάμεσα σε ιδιοκτήτες Μέσων Ενημέρωσης και ιδιοκτήτες ΠΑΕ.

«Χρειάζεται το νυστέρι να πάει βαθιά και δεν μπορεί να γίνει αυτή η συζήτηση όπως γινόταν παλία στη λογική “διακόπτουμε το πρωτάθλημα για μερικές αγωνιστικές”. Η  διακοπή έχει τον κίνδυνο να φτάσουμε σε μια διαδικασία διάλυσης και να πουν όλοι “το αφήνω και άστο μόνο του”» είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Χρειάζεται και έλεγχος εφαρμογής των υφιστάμενων νόμων και νέα νομοθεσία για ασυμβίβαστο» επέμεινε ο πρώην υπουργός.

Ερωτηθείς για το αν έπρεπε να συλληφθεί ο Ιβάν Σαββίδης μετά την εισβολή του στο γήπεδο με το όπλο στη μέση ο Νίκος Φίλης παρατήρησε ότι αν όχι άμεσα «έπρεπε να συλληφθεί πέντε λεπτά μετά. Δεν μπορεί να μπαίνει κάποιος με όπλο μέσα στο γήπεδο».

Σύμφωνα με τον ίδιο «ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τον Ιβάν Σαββίδη» υποστηρίζοντας ότι «δεν είναι προστατευόμενος αν και βεβαίως κάθε επιχειρηματίας επιδιώκει την εύνοια της εξουσίας». Ειδικά, δε, για το διαγραφέν πρόστιμο της ΣΕΚΑΠ είπε ότι τότε «η προσπάθεια της κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας στη Θράκη».

Αναφερόμενος στους δύο στρατιωτικούς είπε έκανε λόγο για «δράμα» προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση κάνει το παν με ό,τι δυναμη έχει να υπάρξει γρήγορο τέλος στο δράμα δύο ελληνων στρατιωτικών.

Η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίζει να το χειρίζεται όπως το χειρίζεται το θέμα, συμπλήρωσε αποδίδοντας τη στάση της Τουρκίας στη «στρατηγική Ερντογάν να ανοίξει πολλά μέτωπα στην περιοχή για να φέρει σε δύσκολες θέσεις τους Αμερικανούς σε σχέση με το Κουρδικό».