COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φοιτητικές εκλογές 2024: Τα πρώτα αποτελέσματα και οι δύο… διαφορετικές καταμετρήσεις
Εκλογές είχαν οι φοιτητές της χώρας την Τετάρτη (22/7). Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί και έκλεισαν 12 ώρες αργότερα (19:00).

Το ωράριο αυτό δεν είναι δεσμευτικό, καθώς σε διάφορα τμήματα διαφοροποιείται έως και κατά μία ώρα αργότερα, με σχετική πρόβλεψη από τον εκάστοτε φοιτητικό σύλλογο.

Χορηγούμενο

Με σχετική απόφαση του Διαπαραταξιακού Συμβουλίου Φοιτητών, κατά τη διάρκεια δεν πραγματοποιούνται μαθήματα, προκειμένου η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή.

Επανεκκίνηση των μαθημάτων στα αμφιθέατρα θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων. Όπως φαίνεται, η διαδικασία της ψηφοφορίας εξελίχθηκε ομαλά, αφού δεν καταγράφηκε κάποιο «παρατράγουδο».

Οι φοιτητικές εκλογές διεξάγονται δυόμισι βδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Χορηγούμενο

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών: Οι δύο… διαφορετικές καταμετρήσεις

Είναι χαρακτηριστικό ότι και φέτος γίνονται δύο… διαφορετικές καταμετρήσεις στα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών. Η μια είναι από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, την παράταξη που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία και η άλλη είναι από την ΠΚΣ, την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ.

Πάντως, η ιστοσελίδα Foititikanea, της οποίας η θεματολογία είναι αποκλειστικά τα ζητήματα που αφορούν φοιτητές και σπουδαστές, αναμεταδίδει την καταμέτρηση που δίνει η Πανσπουδαστική.

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών: «ΔΑΠ και ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια»

Όπως αναφέρει η ΚΝΕ, που στηρίζει την ΠΚΣ, «είναι απίστευτο και πρωτοφανές η ΝΔ και η παράταξή της στα Πανεπιστήμια, ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, να στέλνουν non paper στα ΜΜΕ, ανακηρύσσοντας τη ΔΑΠ σε 1η δύναμη, πριν καν ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία και πριν ξεκινήσει η διαδικασία της καταμέτρησης σε εκατοντάδες σχολές, με μοναδικό στόχο να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις!

Αποδεικνύεται γι’ άλλη μια φορά ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και η ΝΔ έχουν πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική! Με βάση τα πρώτα αποτελέσματα, όπως δημοσιεύονται από τις εφορευτικές επιτροπές των σχολών, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. διατηρεί για 3η συνεχόμενη χρονιά την 1η θέση! Τους συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή».

Χορηγούμενο

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: «Θα είμαστε και πάλι πρώτοι»

Η απάντηση της Κουμμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, έρχεται ως απάντηση στη θέση που είχε εκφράσει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η οποία εκτιμά ότι «θα είναι και πάλι πρώτη, διατηρώντας τα ποσοστά της».

Ο γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, Κυριαζής Σωτηρίου, δήλωσε στο Talk Radio:

«Η χρονιά που περάσαμε χαρακτηρίστηκε από έντονη πολιτική αντιπαράθεση στα ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια με επίκεντρο το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε για την ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα. Ένα νομοσχέδιο που «αγκάλιασε» η πλειοψηφία των φοιτητών και της κοινωνίας. Η σημερινή εκλογική διαδικασία λοιπόν, θα αποτυπώσει μία γενικότερη εκλογική βούληση και καθώς οι φοιτητές έχουν σχηματίσει άποψη για τις θέσεις και τις απόψεις των παρατάξεων, όλα δείχνουν πως η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κινείται προς μία ακόμη μεγάλη εκλογική νίκη.

Χορηγούμενο

Η συμμετοχή των φοιτητών και η στήριξη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα αποτελέσει την καλύτερη απάντηση σε όσα έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους στα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας».

Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών: Η καταμέτρηση στην ιστοσελίδα της ΠΚΣ

Σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας, η παράταξη που στηρίζεται από το ΚΚΕ προηγείται με μεγάλη διαφορά στο 22,7% της ενσωμάτωσης, ενώ έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι από 5.510 φοιτητές/σπουδαστές.

Ακολουθει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ σε μονοψήφια ποσοστά κινούνται οι υπόλοιπες παρατάξεις.


Αποτελέσματα φοιτητικών εκλογών: Η καταμέτρηση στην ιστοσελίδα της ΔΑΠ
Σύμφωνα με την καταμέτρηση που δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, η παράταξη που στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία προηγείται με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ΠΚΣ, ενώ έχουν καταμετρηθεί οι ψήφοι από 3.057 φοιτητές/σπουδαστές.

Και σε αυτήν την περίπτωση σε μονοψήφια ποσοστά κινούνται οι υπόλοιπες παρατάξεις.
Back to top button