το Α’ Μικτό Εφετείο Αθηνών επρόκειτο να αναβιώσει το πρωί της Δευτέρας 7 Ιανουαρίου η υπόθεση δολοφονίας του Βασίλη Κοκκίνη, το πτώμα του οποίου βρέθηκε μέσα σε καταψύκτη. Λόγω αδυναμίας συγκρότησης Έδρας η δίκη αναβλήθηκε.

Πρωτόδικα η Βουλγάρα σύζυγος και μητέρα του παιδιού του άτυχου ναυτικού, καταδικάστηκε για τη δολοφονία του τον Ιανουάριο του 2015 στο διαμέρισμά της στην Καλλιθέα, σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη την καταδίκη της φίλης της επίσης από τη Βουλγαρία, σε δεκαοκτώ χρόνια φυλάκισης για απλή συνέργεια. Ο τρίτος κατηγορούμενος επίσης Βούλγαρος, κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Το χρονικό της φρίκης
Στις 15 Ιανουαρίου 2015 δηλώθηκε στην αστυνομία η εξαφάνιση του ναυτικού Βασίλη Κοκκίνη από τον αδελφό του. Την Πρωτοχρονιά ένας κοινός τους φίλος τον ενημέρωσε πως ο 63χρονος δεν εμφανίστηκε στο εορταστικό τραπέζι που τον είχε καλέσει.

Λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, η αστυνομία βρήκε εγκαταλελειμμένο στην οδό Ευαγγελιστρίας, στην Καλλιθέα, το αυτοκίνητο του ναυτικού.

Κανείς τότε δεν σκέφτηκε να τον αναζητήσει στο διαμέρισμα όπου διέμενε η εν διαστάσει σύζυγος του με το γιο τους, που βρισκόταν στον ίδιο δρόμο.

Έναν χρόνο αργότερα, τον Ιανουάριο του 2016, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου διαμερίσματος στην Καλλιθέα κι ένας δικαστικός επιμελητής, βρέθηκαν μπροστά σ’ ένα μακάβριο εύρημα.

Μέσα σε έναν ψυγειο-καταψύκτη αντίκρισαν το πτώμα του άτυχου ναυτικού. Το θύμα φορούσε τα ρούχα του και το μπουφάν του, ήταν τοποθετημένο σε εμβρυακή στάση μέσα στον καταψύκτη, δεμένο χειροπόδαρα. Το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο με σακούλες, μία πετσέτα δεμένα με μονωτική ταινία. Στην πλάτη και το κεφάλι του έφερε ίχνη αίματος από τραύματα και ο θάνατος του οφειλόταν σε ασφυξία.

Από την πρώτη στιγμή οι έρευνες του «Τούνελ» ανέδειξαν τον ύποπτο ρόλο της πρώην συζύγου του. Όπως διαπιστώθηκε, η αδίστακτη γυναίκα είχε φύγει για τη Βάρνα Βουλγαρίας, απ’ όπου κατάγεται, μαζί με τον γιο της από τις 7 Ιανουαρίου 2015.

Οι λεπτομέρειες του υπόθεσης σόκαραν τους δικαστές. Ο εισαγγελέας της έδρας έκανε λόγο για ένα από τα χειρότερα εγκλήματα στα ιστορικά των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.

Πηγή: anikolouli.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα