Την ώρα που οι έρευνες του «Τούνελ» ήταν σε εξέλιξη στο χωριό Χειμώνιο της Ορεστιάδας όπου εξαφανίστηκε η άτυχη μητέρα, έφτασε η είδηση που προκάλεσε σοκ.

Το πρωί της Παρασκευής 14 Δεκεμβρίου η Σύρμω Κανλίδου βρέθηκε τυχαία νεκρή, σε μια ρεματιά του χωριού της…

Το μακάβριο μυστικό της εξαφάνισης της ήταν κρυμμένο εκεί, στο χωριό που γεννήθηκε, για τρεις ολόκληρους μήνες…

Η τσάντα της τράβηξε την προσοχή ενός κυνηγού και όταν πλησίασε στις πυκνές φυλλωσιές των δέντρων στη ρεματιά, είδε το άψυχο κορμί της κρεμασμένο…

Οι αστυνομικοί δεν επέτρεψαν στην οικογένεια να πάει στον τόπο, αλλά έδειξαν στην κόρη της Μαρία φωτογραφίες και αναγνώρισε τα ρούχα και την τσάντα της μητέρας της.

Στον τόπο βρέθηκε κλιμάκιο της Ασφάλειας Ορεστιάδας και η Σήμανση. Η σορός της άτυχης γυναίκας μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου στην Αλεξανδρούπολη, όπου το μεσημέρι της ίδιας μέρας διενεργήθηκε νεκροψία-νεκροτομή από τον καθηγητή Ιατροδικαστικής Παύλο Παυλίδη.

Ο ιατροδικαστής δεν εντόπισε το παραμικρό ίχνος κάκωσης ή ένδειξης εγκληματικής ενέργειας στη σορό. Το μόνο σημάδι που βρέθηκε στο σώμα της ήταν αυτό του βρόγχου που προκάλεσε και τον θάνατό της, ενώ η σήψη στην οποία είχε περιέλθει η σορός ταιριάζει απόλυτα χρονικά με την ημερομηνία εξαφάνισής της.

Για τυπικούς λόγους λήφθηκαν δείγματα για ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις και γενετικό δείγμα για ταυτοποίηση μέσω DNA.

Η πορεία της…
Τρεις μήνες τώρα την αναζητούσαν όλοι παντού. Η 60χρονη είχε φύγει από τον Πύργο Ορεστιάδας όπου έμενε με την οικογένειά της, για να ζητήσει βοήθεια από τη νονά της που ζούσε τους καλοκαιρινούς μήνες στο Χειμώνιο.

Την τυρόπιτα και το αναψυκτικό που ήθελε να της προσφέρει, τα κρέμασε με τη σακούλα σε μια συκιά στην αυλή της, όταν δεν τη βρήκε σπίτι…

Το πρωί της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου, είχε προγραμματίσει να πάει στον αγιασμό του Λυκείου που εργαζόταν για χρόνια σαν καθαρίστρια. Οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε στη ζωή της όπως λένε οι συγχωριανοί της, την έκαναν να αλλάξει διαδρομή…

Η κόρη της Παρασκευή που φιλοξενήθηκε στην εκπομπή την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, μίλησε για την ενδοοικογενειακή βία που ζούσε η μητέρα της. Ο σύζυγος και η άλλη κόρη της Μαρία, αρνούνται ότι συνέβαινε κάτι τέτοιο και θεωρούν αιτία της στενοχώριας της τα κληρονομικά προβλήματα που είχαν προκύψει τελευταία στην οικογένεια.

Τι είπε ο οδηγός ταξί
Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που η Σύρμω είχε με τον οδηγό ταξί που την μετέφερε στο Χειμώνιο. Του είπε να προσέχει την οικογένειά του και την γυναίκα του και να μην αφήνει τρίτα πρόσωπα να κάνουν κουμάντο.

«Όταν κατέβηκε από το ταξί γύρισε και μου είπε πάλι τα ίδια λόγια. Να προσέχω την γυναίκα μου. Αυτό μου φάνηκε σαν αποχαιρετιστήριο», είπε στο «Τούνελ» ο οδηγός ταξί.

Πηγή: anikolouli.gr


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα