Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Φρέντι Μπελέρης, εξέφρασε δημόσια τη δυσαρέσκειά του, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, έχει καλλιεργήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα ένα κλίμα μίσους προς τον ίδιο και τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χειμάρρα. Σύμφωνα με τον κ. Μπελέρη, η στάση του Αλβανού πρωθυπουργού έχει αρχίσει να εκδηλώνεται όλο και πιο έντονα, δημιουργώντας εντάσεις στην περιοχή και δυσχεραίνοντας τις συνθήκες για την ελληνική κοινότητα.
«Το μίσος που τόσο καιρό καλλιεργεί ο κ. Ράμα απέναντι σε μένα και στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα δεν μπορεί πλέον να μην εκδηλώνεται» σχολίασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Φρέντι Μπελέρης.
Σε δήλωσή του λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχθηκε έξω από το Αλβανικό Κοινοβούλιο, ο Φρέντι Μπελέρης τόνισε επίσης ότι «η προς ένταξη Αλβανία δείχνει σήμερα απαξίωση απέναντι σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό του οποίου θέλει να γίνει μέλος. Αλλά και απαξίωση απέναντι στις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει για την προστασία διπλωματικών αποστολών».
«Πέρασα 16 μήνες σε ένα αλβανικό κελί, οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν να κάμψουν το φρόνημα μου. Η Αλβανία πρέπει να αποδείξει ότι θέλει και ότι πρέπει να είναι στην Ευρώπη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν επουλώσει τις ανοιχτές πληγές στη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου της, αλλά και αν δε σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής μας μειονότητας» τόνισε επίσης στη δήλωσή του ευρωβουλευτής της ΝΔ.
Αναλυτικά η δήλωσή του Φρέντι Μπελέρης:
Το μίσος που τόσο καιρό καλλιεργεί ο κ. Ράμα απέναντι σε μένα και στα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας στη Χιμάρα δεν μπορεί πλέον να μην εκδηλώνεται.
Δυστυχώς, η προς ένταξη Αλβανία δείχνει σήμερα απαξίωση απέναντι σε έναν κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό του οποίου θέλει να γίνει μέλος. Αλλά και απαξίωση απέναντι στις διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει για την προστασία διπλωματικών αποστολών.
Πέρασα 16 μήνες σε ένα αλβανικό κελί, οι επιθέσεις αυτές δεν μπορούν να κάμψουν το φρόνημα μου.
Η Αλβανία πρέπει να αποδείξει ότι θέλει και ότι πρέπει να είναι στην Ευρώπη. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αν δεν επουλώσει τις ανοιχτές πληγές στη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου της, αλλά και αν δε σεβαστεί τα δικαιώματα της εθνικής μας μειονότητας.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα