ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Φρέσκο ψωμί: Διατηρείστε το φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα με 4 απλούς τρόπους

Advertisement

Αν αγαπάτε το ψωμί σίγουρα θα θέλετε να το απολαμβάνετε φρέσκο και αφράτο. Για να μην αγχώνεστε ότι θα χαλάσει σύντομα δοκιμάστε αυτά τα τέσσερα κόλπα του για να το διατηρήσετε ολόφρεσκο για πολύ καιρό

Το ψωμί αποτελεί ένα βασικό τρόφιμο σε πολλά νοικοκυριά, αλλά μπορεί να μπαγιατέψει και να μουχλιάσει πολύ γρήγορα. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά χρήσιμα hacks αποθήκευσης για να δοκιμάσετε.

 

Προσθέστε ένα ματσάκι σέλινο.

Advertisement

Ο ειδικός σε θέματα που αφορούν τον καταναλωτή Τομ Τσερτ είπε: «Αν έχετε ποτέ ανοίξει ένα καρβέλι ψωμί για να φτιάξετε ένα σάντουιτς και ανακαλύπτετε ότι έχει μουχλιάσει, σκεφτείτε να βάλετε την επόμενη φορά ένα σέλινο στη σακούλα του ψωμιού».

«Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά το ψωμί θα απορροφήσει την υγρασία που παρέχει το σέλινο και, με τη σειρά του, θα παραμείνει φρέσκο. «Το καρβέλι σας δεν θα στεγνώσει και δεν θα μουχλιάσει γρήγορα, οπότε οι πιθανότητές σας να φτιάξετε το αγαπημένο σας σάντουιτς θα αυξηθούν!»

Σύμφωνα με τον ειδικό, το ψωμί που αγοράζεται από το κατάστημα μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις εβδομάδες χρησιμοποιώντας αυτή τη συμβουλή αποθήκευσης.

Χρησιμοποιήστε μια σακούλα ψωμιού.

Η Sophie Trueman, ειδικός από το Too Good To Go, είπε: «Να θυμάστε ότι εάν το ψωμί είναι φρέσκο, δεν πρέπει να το αποθηκεύετε σε αεροστεγή σακούλα, καθώς δεν θα μπορεί να… αναπνεύσει. Πρέπει να το αφήσετε να αναπνεύσει ώστε να διατηρηθεί φρέσκο. Η αποθήκευσή του σε ένα καλάθι ψωμιού ή σε μια υφασμάτινη σακούλα, όπως αναφέρθηκε, ώστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.»

Advertisement

Βάλτε το στο ψυγείο

Η Sophie συνέστησε επίσης τη συντήρησή του ψωμιού στο ψυγείο, ειδικά όταν πρόκειται για ψωμί σάντουιτς σε φέτες. Η ειδικός είπε ότι το ψωμί «θα διατηρηθεί πολύ περισσότερο, και μάλιστα μετά από την ημερομηνία λήξης του». Φροντίστε, όμως, να σφραγίσετε το ψωμί και μην το τοποθετήσετε κοντά σε φρούτα ή λαχανικά, ειδικά σε μπανάνες.

Στην κατάψυξη

Το μεγαλύτερο μέρος του ψωμιού μπορεί να καταψυχθεί για έως και τρεις μήνες και θα ξεπαγώσει τέλεια μέσα σε λίγες ώρες. Το ψωμί για σάντουιτς σε φέτες μπορεί επίσης να φρυγανιστεί απευθείας από κατεψυγμένο.

Για κάθε καρβέλι που σκοπεύετε να καταψύξετε, είναι καλύτερο να το τυλίξετε διπλά, ώστε να έχει φρέσκια γεύση όταν ξεπαγώσει. Φροντίστε να γράψετε την ημερομηνία σε μια ετικέτα, καθώς είναι καλύτερο να τη χρησιμοποιήσετε μέσα σε λίγους μήνες για να αποφύγετε τυχόν κίνδυνο να καταστραφεί από το ψύχος στην κατάψυξη.


Advertisement

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button