COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

EΛΛΑΔΑ

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Μάνα κακοποιούσε την 8χρονη κόρης της – Την κλείδωνε γυμνή για μέρες σε ένα θεοσκότεινο δωμάτιο και τη χτυπούσε αλύπητα!


Ένοχη για ενδοοικογενειακή βία με κίνδυνο για σωματικές βλάβες σε βάρος της ανήλικης κόρης της κρίθηκε σήμερα μια 32χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.

Η συγκεκριμένη υπόθεση κακοποίησης παιδιού ήρθε σήμερα στο φως, αποκαλύπτοντας σε όλο της το μέγεθος τη φρίκη που βίωνε ένα 8χρονο κοριτσάκι από την ίδια του τη μητέρα. Το χειμώνα του 2016, το άτυχο κοριτσάκι εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε άθλια κατάσταση, γυμνή και κουλουριασμένη στο παγωμένο ξύλινο πάτωμα ενός θεοσκότεινου δωματίου, στο οποίο την κρατούσε κλειδωμένη για «τιμωρία» η μητέρα της.

Στις 19 Φεβρουαρίου του 2016, οι αστυνομικοί πήγαν στο διαμέρισμα της οικογένειας μετά από καταγγελία συγγενικού προσώπου για κακές συνθήκες διαβίωσης του 8χρονου κοριτσιού και κακοποιητική συμπεριφορά. Με βάση την κατάθεση αστυνομικού στο δικαστήριο, όταν πήγαν στο σπίτι μετά από εισαγγελική εντολή, η γιαγιά και τρία από τα εγγόνια της «κάθονταν στο σαλόνι, έναν ζεστό χώρο και έβλεπαν τηλεόραση», ωστόσο η οκτάχρονη δεν ήταν πουθενά.

«Η γιαγιά είπε πως η μικρή ήταν έξω για δουλειές με τη μητέρα της, ωστόσο εμείς είπαμε ότι θα περιμένουμε. Αφού πέρασε λίγη ώρα, τελικά ανέφερε πως το παιδί είναι μέσα στο δωμάτιο και κοιμάται και δεν θέλει να το ενοχλήσουμε. Εκεί καταλάβαμε ότι κάτι δεν πάει καλά. Πήγαμε στο δωμάτιο μετά από υπόδειξη των άλλων παιδιών. Αυτό που αντίκρισα ήταν σοκαριστικό», ανέφερε ο ίδιος.

«Άνοιξα την πόρτα από το δωμάτιο και μόλις μπήκα μέσα, το πρώτο που αντιμετώπισα ήταν μια απίστευτη δυσοσμία. Ήταν ένα σκοτεινό δωμάτιο, άδειο, με κατεβασμένα τα παλιά ξύλινα στόρια και ανοιχτά παράθυρα. Η … ήταν κουλουριασμένη κάτω στο πάτωμα στην γωνία. Ήταν ξυπόλυτη και γυμνή. Έπαθα σοκ. Δεν μπορούσε να σηκωθεί, αυτό σημαίνει ότι ήταν τουλάχιστον για ώρες εκεί. Προσπαθήσαμε να τη σηκώσουμε, προσπαθούσε να περπατήσει, αλλά δε μπορούσε. Τα πόδια της ήταν μελανιασμένα. Με τη βοήθεια τη δικιά μας τη σηκώσαμε, την πήραμε από εκεί», συνέχισε ο αστυνομικός.

Η γιαγιά την έβαζε τιμωρία και η μητέρα της τη χτυπούσε αλύπητα
Τα όσα αποκάλυψε η ανήλικη κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο σφίγγουν ακόμα περισσότερο το στομάχι. Το παιδί είχε να φάει και να πιει νερό τουλάχιστον δύο ημέρες, ενώ βρίσκονταν διαρκώς κλειδωμένο. Η γιαγιά φαίνεται πως ήταν αυτή που την έβαζε «τιμωρία», με τη μητέρα της να είναι απούσα τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Μόλις γυρνούσε στο σπίτι, χτυπούσε βάναυσα το παιδί.

Εν τω μεταξύ, τα υπόλοιπα παιδιά έβλεπαν τα όσα βίωνε η αδερφή τους. Στη συνέχεια, ο αστυνομικός αποκάλυψε ότι η 8χρονη του μίλησε για όταν παρακαλούσε τη μητέρα της να σταματήσει. «Όταν της έλεγα “μαμά δεν αντέχω άλλο, θα πεθάνω”, μου απαντούσε «δεν με νοιάζει, να ψοφήσεις». Ο αστυνομικός στην κατάθεσή του επεσήμανε πως «διέτρεχε ξεκάθαρα κίνδυνο η ζωή της. Δεν είχα αντιμετωπίσει ξανά τέτοια κατάσταση, πιάστηκε η καρδιά μου».

Σημειώνεται, ότι, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, πρωτόδικα η μητέρα και η γιαγιά του ανήλικου κοριτσιού είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης έξι ετών, με αναστολή, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Back to top button