Δίδυμα μωρά ηλικίας 7 μηνών έχουν τραυματιστεί, ανάμεσα σε άλλους ανθρώπους που παρέσυρε το μεσημέρι της Τρίτης (22.10.2019) ασθενοφόρο που έκλεψε ένοπλος στο Όσλο της Νορβηγίας.

Η αστυνομία του Όσλο έχει συλλάβει τον δράστη που έκλεψε το ασθενοφόρο και έπεσε πάνω σε ανύποπτους πολίτες, τραυματίζοντάς τους, σύμφωνα με το Reuters.

“Δύο μωρά τραυματίστηκαν όταν το κλεμμένο ασθενοφόρο έπεσε πάνω σε μια οικογένεια. Είναι δίδυμα ηλικίας επτά μηνών και περιθάλπονται”, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της νορβηγικής πρωτεύουσας.

Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου είπε πως στο περιστατικό ενεπλάκησαν δύο από τα ασθενοφόρα του ιδρύματος.

“Το ένα εκλάπη από έναν ένοπλο οπλισμένο με καραμπίνα. Μερικά λεπτά αργότερα, ένα από τα άλλα ασθενοφόρα μας κατάφερε να σταματήσει το κλεμμένο όχημα πέφτοντας πάνω του. Στη συνέχεια ήρθε η αστυνομία μετά τη σύγκρουση και τον έπιασε”, δήλωσε ο ίδιος.

Τη σύλληψη του δράστη επιβεβαίωσε η νορβηγική αστυνομία.

“Έχουμε υπό τον έλεγχό μας ασθενοφόρο το οποίο εκλάπη από ένοπλο. Ανοίξαμε πυρ για να σταματήσουμε τον δράστη, ο οποίος δεν τραυματίστηκε σοβαρά”, σημειώνει η αστυνομία σε ενημέρωσή της στο Twitter.

Η έρευνα βρίσκεται σε αρχικό στάδιο και προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες που να δείχνουν ότι το περιστατικό συνδέεται με την τρομοκρατία, ανέφερε η αστυνομία.

“Ένας ένοπλος έκλεψε ένα ασθενοφόρο, απομακρύνθηκε μ’ αυτό και χτύπησε μερικούς ανθρώπους. Τώρα τον έχουμε πιάσει”, είπε στο Reuters ο εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NRK, το οποίο επικαλέσθηκε αυτόπτες μάρτυρες, η αστυνομία άνοιξε πυρ με στόχο τα ελαστικά του κλεμμένου ασθενοφόρου και ο ύποπτος απάντησε στα πυρά.

Λίγη ώρα αργότερα, η νορβηγική αστυνομία έκανε γνωστό ότι αναζητεί μια γυναίκα σε σχέση με τροχαίο ατύχημα κατά τη διάρκεια της κλοπής του ασθενοφόρου και την επιχείρηση σύλληψης του δράστη.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα