Δεκάδες αερομοντελιστές από όλο τον κόσμο βρέθηκαν στη Λάρισα και στο Πεδίο της Τερψιθέας στο πλαίσιο των αγώνων αερομοντέλων f5J σε μια παγκόσμια συνάντηση αεραθλητικού τουρισμού που διοργάνωσαν η Αερολέσχη Λάρισας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Συνολικά 80 αθλητές από όλο τον κόσμο με συμμετοχές από Αργεντινή, Τσεχία, Ουκρανία, Νέα Ζηλανδία, Βουλγαρία, Σλοβενία, Γερμανία βρεθήκαν στη Λάρισα. Κορυφαίο γεγονός αποτέλεσε η συμμετοχή στην διήμερη συνάντηση, του παγκοσμίου θρύλου του αθλήματος Joe Wurts, ο οποίος ήρθε στη Ελλάδα από την Νέα Ζηλανδία για αυτή τη συνάντηση. H εκδήλωση χαρακτηρίστηκε ως παγκόσμια συνάντηση αεραθλητών και είναι η πρώτη φορά που έγινε στην χωρά μας.

Η εκδήλωση έγινε με στοχευμένες ενέργειες από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια κυρίως της τουριστικής προβολής της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλίας και με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Ελλήνων και ξένων αεραθλητών που έχουν έως ενασχόληση τα αγωνιστικά ανεμόπτερα και την αγάπη για την χώρας μας . Τα αγωνιστικά ανεμόπτερα F5J είναι ένα θαύμα της αεροναυπηγικής, με υλικά κατασκευής τελευταίας τεχνολογίας και εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα που όμως απαιτούν χειριστές που διαθέτουν ιδιαίτερη επιδεξιότητα στον χειρισμό τους και πολυετή εκμάθηση.

Οι αεραθλητές που συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με τους καλυτέρους ανά τον κόσμο και να γνωρίσουν ταυτόχρονα την περιοχή της Θεσσαλίας μέσω δράσεων και εκδρομών που έγιναν σε αξιοθέατα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τιμήθηκαν τα τρία μέλη της Εθνικής ομάδας, ο Παντελής Νταναβάρας, ο Γιάννης Κουρμπάνης και ο Κωνσταντίνος Σπυριάδης, ο π. Αντιπεριφερειάρχης Θανάσης Παιδής καθώς και η Πέπα Γκαραμπέτοβα για τη συνεισφορά της στη διοργάνωση.

«Έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία με τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους της περιοχής . Πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την συνεργασία μπορούμε να έχουμε να καλυτέρα δυνατά αποτελέσματα. Ο αθλητικός Τουρισμός μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την τοπική οικονομία ενώ η χώρα και η περιοχή μας προβάλλεται σε όλο τον κόσμο γεγονός που είναι σημαντικό για την προώθηση του Τουρισμού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βελτιώνει συνεχώς τις αθλητικές υποδομές και τις εγκαταστάσεις και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που πρωταγωνιστεί στον αθλητικό τουρισμό», δήλωσε ο κ. Θανάσης Παιδής.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα