ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γεύση του ονείρου: Μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς – Εύκολο και γρήγορο με ελάχιστα υλικά!


Εύκολο μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς!

Μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς: Ο συνδυασμός μπισκότου και σοκολάτας δίνει το πιο ονειρεμένο αποτέλεσμα, σαν τα γλυκά της μαμάς που τρώγαμε τα καλοκαιρινά απογεύματα μετά το φαγητό!

Χορηγούμενο

Tip: Χρησιμοποίησε πτι-μπερ και σέρβιρέ το σαν τούρτα!

Για το μπισκοτογλυκό ψυγείου της Αργυρώς θα χρειαστείς:

Χορηγούμενο

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
1 ½ φλ. κρύο γάλα
3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
3-4 μπανάνες ώριμες

Για την επικάλυψη:

Χορηγούμενο

60 γρ. κουβερτούρα
2 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
2 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. πραλίνα

Εκτέλεση:

Χορηγούμενο

  • Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
  • Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
  • Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
  • Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
  • Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
  • Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
  • Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
  • Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
  • Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
  • Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
  • Παγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
  • Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.





Back to top button