Ενεργό παραμένει – σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές του europost.gr – το ενδιαφέρον του μεγάλου Eπιχειρηματικού Ομίλου των αδελφών Λασκαρίδη για την αγορά της εφημερίδας “Καθημερινή”.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν γίνει διαπραγματεύσεις μεταξύ των υποψηφίων αγοραστών και του κ. Θεμιστοκλή Αλαφούζου, οι οποίες έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά και για τις δύο πλευρές. Χωρίς, όμως, να έχουν ληφθεί οι τελικές και οριστικές αποφάσεις.

Ο Όμιλος Λασκαρίδη ανήκει στους αδελφούς Θανάση και Πάνο Λασκαρίδη και επεκτείνεται σε πολλούς τομείς οικονομικής δραστηριότητας εντός και εκτός Ελλάδος. Στην ιδιοκτησία του ανήκουν μεγάλες ναυτιλιακές εταιρείες, ιστορικά ξενοδοχεία, όπως η “Μεγάλη Βρετανία”, καζίνο και άλλα. Στο παρελθόν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την συμμετοχή τους στην ιδιοκτησία της εφημερίδος “Πρώτο Θέμα” αλλά το σχετικό εγχείρημα δεν προχώρησε.

Παραδοσιακά, η οικογένεια Λασκαρίδη ανήκει στον συντηρητικό χώρο. Αλλά διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και με το ΠΑΣΟΚ και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η οικογένεια, εκτός των άλλων, χρηματοδοτεί το “Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη το οποίο στεγάζεται σε ένα υπέροχο νεοκλασικό στην περιοχή της Ζέας, στον Πειραιά και αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες σε πολλούς τομείς πνευματικής, κοινωνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα