ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιαγιά-ηρωίδα έσωσε μωρό, που βρέθηκε στο κενό από τα 6 μέτρα! (Βίντεο)

Μια γιαγιά στη Ρωσία κατάφερε να σώσει ένα μωρό που έπεσε από τον 2ο όροφο.
Βραβείο ηρωικής πράξης πήρε μια 64χρονη γυναίκα στη Ρωσία, η οποία κατάφερε να σώσει ένα μωρό που έπεσε από το παράθυρο του δευτέρου ορόφου.

Η Σβετλάνα Σανάροβα από την πόλη Νοβοκουζνέτσκ της Ρωσίας, καθώς επέστρεφε στο σπίτι της από το σούπερ μάρκετ, παρατήρησε ένα μωρό να βρίσκεται μόνο του στο παράθυρο του δεύτερου ορόφου μίας πολυκατοικίας.

Χωρίς να το σκεφτεί παράτησε τις σακούλες με τα ψώνια στον δρόμο και έτρεξε κάτω από το παράθυρο καταφέρνοντας να πιάσει το παιδί στον αέρα και να του σώσει τη ζωή.

«Τον παρατήρησα ενώ περπατούσα στον δρόμο. Και αντέδρασα γρήγορα. Δεν ήξερα τι να κάνω, αλλά τι να έκανα; Αποδείχθηκε αρκετά βαρύς, αλλά δεν σκέφτηκα τον κίνδυνο. Εάν δεν τον έπιανα, θα πέθαινε μπροστά στα μάτια μου, έπρεπε να τρέξω για να τον πιάσω. Θα ήταν χειρότερο αν πέθαινε, οπότε έτρεξα», δήλωσε η Σανάροβα.

Μετά την σωτήρια πράξη της φώναξε «βοήθεια» και τότε κατέβηκε ο πατέρας του μωρού για να το πάρει. Αφού επέστρεψε το παιδί στους γονείς του, η 64χρονη έφυγε χωρίς να αναφέρει καν το όνομά της.

«Δεν σκέφτηκα κανέναν κίνδυνο. Φοβόμουν μόνο ότι θα πεθάνει. Και τότε ανησυχούσα για το τι του συνέβη, μέχρι που διάβασα στην εφημερίδα ότι γλίτωσε με μόνο μικρούς μώλωπες», ανέφερε η Σανάροβα.

Έξι μέρες αργότερα η 64χρονη εντοπίστηκε από τις αρχές αφού οι κάμερες ασφαλείας την είχαν καταγράψει, προκειμένου να βραβευτεί για την ηρωική πράξη της. Ο πατέρας του μωρού της πρόσφερε χρήματα ωστόσο, η ίδια τα αρνήθηκε. «Τα αρνήθηκα διότι αυτό με προσέβαλε».

Back to top button