COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

STORIESΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιάννης Φέρτης: Οι 4 μεγάλοι έρωτες της ζωής του και οι τρεις γάμοι του

Υπήρξε ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες του ελληνικού κινηματογράφου, του θεάτρου και της τηλεόρασης
Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του Γιάννη Φέρτη που έφυγε από τη ζωή το πρωί της Κυριακής. Ο σπουδαίος ηθοποιός είχε μία έντονη προσωπική ζωή έχοντας κάνει τρεις γάμους και διατηρώντας σχέση με γνωστές ηθοποιούς όπως η Ξένια Καλογεροπούλου και η Μιμή Ντενίση.

Για πρώτη φορά ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας το 1963 ο Γιάννης Φέρτης με την ηθοποιό Ξένια Καλογεροπούλου με την οποία χώρισε το 1972.

Χορηγούμενο

Σχεδόν 10 χρόνια μετά και για 7 χρόνια από το 1981 έως το 1988 ο σπουδαίος ηθοποιός ήταν παντρεμένος με την Μιμή Ντενίση.

Μέχρι το τέλος της ζωής του ο Γιάννης Φέρτης παρέμεινε παντρεμένος με την Μαρίνα Ψάλτη. Ο γάμος του ζευγαριού είχε πραγματοποιηθεί το 2001.

«Δεν ξέρω τι θέλουν οι γυναίκες. Εκείνες ξέρουν τι θέλω εγώ; Ούτε εγώ δεν ξέρω τι θέλω», είχε πει με χιουμοριστικό ύφος ο Γιάννης Ψάλτης σε συνέντευξή του το 2017.

Χορηγούμενο

Γιάννης Φέρτης: Οι μεγάλοι έρωτες της ζωής του με Καλογεροπούλου, Ντενίση, Τσανακλίδου και Ψάλτη

Ο πρώτος γάμος του με την Ξένια Καλογεροπούλου έληξε γιατί όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος ερωτεύτηκε την Τάνια Τσανακλίδου.

Μιλώντας για την σχέση τoυ με την πρώτη του σύζυγο, o Γιάννης Φέρτης, είχε πει: «Εγώ λοιπόν ήμουν εκείνος που έφταιγε που χωρίσαμε, γιατί τα έφτιαξα με την Τάνια Τσανακλίδου –παρότι την αγαπούσα πολύ την Ξένια. Ερωτεύτηκα, τι να κάνω;

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Φέρτης: «Θα ήθελα να έχω κάνει παιδιά» – Η τελευταία συνέντευξη του σπουδαίου ηθοποιού & η δημόσια εμφάνιση τρεις μήνες πριν τον θάνατό του

Η μάνα μου όμως είχε αδυναμία στην Ξένια, που τη θεωρούσε και καλό κορίτσι, και το έφερε βαρέως. Έμαθα λοιπόν από την αδελφή μου, όχι από την ίδια, ότι πήγε να εξομολογηθεί στην εκκλησία γι’ αυτό το βάρος που ένιωθε.

Χορηγούμενο

Εξήγησε λοιπόν στον παπά ότι ο γιος της ήταν παντρεμένος με μια πολύ καλή κοπέλα αλλά τη χώρισε για κάποια άλλη και δεν ήξερε τι να πει και να κάνει. Της εξήγησε ο παπάς ότι οι εποχές είχαν αλλάξει, ότι οι άνθρωποι χωρίζουν, ότι συμβαίνουν αυτά. Και μετά τη ρωτάει: «Τι δουλειά κάνει ο γιος σας;».

«Ηθοποιός είναι – ο Γιάννης ο Φέρτης», του απαντά. «Ααα», λέει ο παπάς, «αυτός είναι πολύ καλός ηθοποιός και απ’ ό,τι έχω ακούσει, είναι και καλός άνθρωπος. Συγχαρητήρια, κυρία μου! Δεν πειράζει κι αν χώρισε!». Φαντάζεστε πόσο μπερδεύτηκε πια και αυτή η γυναίκα που ήταν πιστή και περίμενε, τουλάχιστον, να βρει μια συμπαράσταση από την εκκλησία…».

Με τη σειρά της, σε πρόσφατη συνέντευξη η Ξένια Καλογεροπούλου είχε πει για τον γάμο τους:

Χορηγούμενο

«Κάποια στιγμή, μετά από τόσα χρόνια, ο Γιάννης μου είπε ότι ερωτεύτηκε την Τσανακλίδου και ήθελε να χωρίσουμε. Είπα εντάξει και χωρίσαμε. Σίγουρα πονάει ο χωρισμός, πολύ πονάει. Μάλιστα, ο Γιάννης μου είχε πει “θα με βόλευε να πάω να ζήσω με την Τάνια και άμα βαρεθώ να γυρίσω σε σένα, να με περιμένεις”. Εγώ όμως, του είχα πει πως αυτό δεν μπορούσα να το κάνω».

Η είδηση του θανάτου του ηθοποιού δόθηκε στη δημοσιότητα από την τρίτη και τελευταία σύζυγό του Μαρίνα Ψάλτη. Ο Γιάννης Φέρτης είχε πει για την ίδια: «Γνωριστήκαμε στο θέατρο. Παίξαμε μαζί. Είχαμε γίνει φίλοι και μετά σιγά-σιγά… Ξεκίνησε από φιλία δηλαδή. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που έπαιζε. Και από εκεί και πέρα προχώρησε το πράγμα. Ήμασταν κάποια χρόνια μαζί πριν παντρευτούμε το 2001».

Το ζευγάρι δεν είχε αποκτήσει παιδιά με την ηθοποιό να αναφέρει: «Δεν έχουμε παιδί με τον Γιάννη, δεν αξιωθήκαμε, είχε πει πριν χρόνια η Μαρίνα Ψάλτη. Τώρα η ανιψιά μου είναι 22 χρονών κι είναι σαν παιδί μας, αλλά είναι της αδελφής μου παιδί.

Πολύς κόσμος νομίζει ότι είναι παιδί μας. Εμείς δεν κάναμε παιδιά από επιλογή, όμως έχουμε την ανιψιά μου, έχει και ο Γιάννης πολλά ανίψια, τα οποία έχουν κάνει και παιδάκια…Έτσι, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια και δεν μας λείπουν τα παιδιά. Έχουμε και δύο γάτες, τη Χνου και τον Σισίνη, και είμαστε παρά πολύ καλά».
Back to top button