Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 17:36
EΛΛΑΔΑ Γιατί η ΕΡΤ καθυστέρησε τ...

Γιατί η ΕΡΤ καθυστέρησε την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης Μητσοτάκη-Τραμπ?… «Δεν επιτρεπόταν η ζωντανή κάλυψη…» – Η ανακοίνωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα και τις ενημερωτικές ιστοσελίδες προκάλεσε η καθυστέρηση της ΕΡΤ να μεταδώσει την άφιξη του πρωθυπουργικού ζεύγους στον Λεύκο Οίκο και την συνάντηση με το ζεύγος Τραμπ. Όπως διευκρινίστηκε ωστόσο οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα ιδιωτικά κανάλια ήταν μέσω κινητών τηλεφώνων καθώς υπήρχε σχετική απαγόρευση. Λίγο μετά τις 22.30 η ΕΡΤ έστειλε ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο διευκρινίζει τι ακριβώς συνέβη.

- διαφ. -

«Για λόγους ασφαλείας, ο Λευκός Οίκος δεν επιτρέπει την παρουσία τεχνολογικού εξοπλισμού για ζωντανή μετάδοση στον χώρο που δίνονται οι συνεντεύξεις του Αμερικανού Προέδρου. Σχετικά με τον λόγο για τον οποίο η ΕΡΤ επέλεξε να καθυστερήσει για λίγα λεπτά την τηλεοπτική κάλυψη της συνάντησης των δυο ηγετών, η απάντηση είναι προφανής: η ΕΡΤ είναι δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας και οφείλει να μεταδίδει εικόνες και ήχο με τον επίσημο τρόπο για να μπορεί να κάνει και την πιστότερη διερμηνεία των δηλώσεων και όχι να μεταδίδει εικόνες και ήχους από κινητά τηλέφωνα.

Αφ’ ης στιγμής δεν επετράπη στην ΕΡΤ να μεταδώσει με το συνεργείο της ζωντανή εικόνα ήταν απολύτως συνειδητή επιλογή να καθυστερήσει για λίγα λεπτά η κάλυψη των δηλώσεων των δυο ηγετών και να μην γίνει μια ερασιτεχνική τηλεοπτική και ηχητική μετάφρασή τους μέσω κινητών τηλεφώνων».

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα