COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιατί ο Τσίπρας φοβάται το μυστικό σχέδιο «δύο συν τέσσερα» του Μητσοτάκη?… Πλήρης επιβεβαίωση του europost.gr!
Όπως είναι γνωστό το europost.gr δημοσίευσε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ της σύνταξής του, σύμφωνα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του μελετούν εκλογικό αιφνιδιασμό με το τέλος της διετίας! Είναι το περίφημο στρατήγημα «δύο συν τέσσερα», πάνω στο οπίο δουλεύει μια επίλεκτη ομάδα του Μαξίμου, με την καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού.
Πέρασαν ελάχιστες μέρες και το ίδιο σενάριο, υπό μορφήν πρόβλεψης και φόβου, βρέθηκε στο στόμα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μέσα από την δική του λογική προέβλεψε πρόωρες εκλογές με την πάροδο της διετίας.
Ας δούμε τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τσίπρα που έδωσε στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σαρώνει το κράτος σαν λάφυρο». Αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis, δηλώνει ότι «είναι σαν Λερναία Υδρα και θα τους κυνηγά για πολύ καιρό», ενώ προκαλεί τη ΝΔ να «μας κάνει δώρο» την εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο του 2015. «Ο κ. Μητσοτάκης, θυμηθείτε το, θα βρεθεί πιο σύντομα από ό,τι φαντάζεστε μπροστά στα αδιέξοδα και στις αντιφάσεις της πολιτικής του και θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το τι θα του ζητήσουμε εμείς», δηλώνει ακόμη ο κ. Τσίπρας.
«Θα την πατήσουν με το κυνήγι μαγισσών»
«Δείτε ποια ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Η παραπομπή Πολάκη σε δίκη επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά. Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί», δηλώνει ο κ. Τσίπρας.
Τσίπρας: Πρώτο μέλημα να ικανοποιήσουν ΣΕΒ και ΔΝΤ
«Στα εργασιακά, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων», λέει ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμά της». «Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα», σημειώνει.
«Εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης της ΔΕΗ»
Ο κ. Τσίπρας στρέφεται και κατά του Κωστή Χατζηδάκη, για τον οποίο αναφέρει ότι «αντί να προασπίζεται την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει εδώ και δύο μήνες είναι να προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρείας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής».
Τσίπρας: Δεν αντέχει σε face control ο ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν μένουμε απλώς στην Αριστερά. Δεν είμαστε ενοικιαστές της. Είμαστε, θέλουμε να είμαστε, και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε αυτό, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην εποχή μας», δηλώνει ακόμη ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντέχει σε face control. Εχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου».

Χορηγούμενο
Back to top button