“Η πόρτα” που έφαγε ο Γιώργος Αυτιάς από την ηγεσία της ΝΔ και η ακύρωση της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών,έχουν τροφοδοτήσει πολλές και έντονες φήμες μέσα στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία τις τελευταίες μέρες.

Αξιόπιστες πηγές του europost.gr αναφέρουν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος εμφανίζεται πολύ πικραμένος από την απόρριψη που εισέπραξε από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί,ο Αυτιάς είχε ξεκινήσει κύκλο επαφών με την ηγεσία της ΝΔ,εδώ και πολλούς μήνες,συμφωνώντας-καταρχήν- με τον αρχηγό του κόμματος στο να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή.

Ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ είχε καταλήξει σε αυτήν την προσωπική επιλογή του λίγα χρόνια πριν,αφού είχε πρώτα συζητήσει το θέμα αναλυτικά με την σύζυγο και τα παιδιά του.

“Ήθελε να κλείσει την καριέρα του στην τηλεόραση kai na μεταφέρει την δραστηριότητα του στις Βρυξέλλες,όπου θα ανέπτυσσαν παράλληλη δραστηριότητα-σπουδών και εργασίας- και τα παιδιά του.”,αναφέρει χαρακτηριστικά στο europost.gr πρώην στενός του συνεργάτης.

Ο Γιώργος Αυτιάς θεωρούσε την υποψηφιότητα του με την ΝΔ στις Ευρωεκλογές ως κάτι δεδομένο και τελειωμένο.

Για αυτό είχε ξεκινήσει να εμφανίζεται σε πολλές εκδηλώσεις υποψηφίων της ΝΔ στο λεκανοπέδιο Αττικής και σε ολόκληρη την υπόλοιπη Ελλάδα,όπου και όταν το επέτρεπε ο χρόνος του.

Μάλιστα,δεν είχε περάσει καθόλου απαρατήρητο το γεγονός ότι κάθε Σαββατοκύριακο καλούσε στις εκπομπές του τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη,με τέτοια επιμονή και τέτοια συνέπεια,που είχα προκληθεί ποικίλα αρνητικά σχόλια στα υπόλοιπα στελέχη της ΝΔ.

Φαίνεται,όμως,ότι δεν είχε υπολογίσει καλά τις εσωκομματικές αντιδράσεις.

Πληροφορίες,που δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί,έφεραν ως εξαιρετικά δυσαρεστημένους από το ενδεχόμενο συμμετοχής του Αυτιά στο Ευρωψηφοδέλτιο,τον πρώην Πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μειμαράκη και τον πρώην γραμματέα του κόμματος Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Οι πληροφορίες επιμένουν ότι η αντίδραση των δύο έριξε το βάρος της στην ζυγαριά,αλλά δεν έφτανε από μόνη της για να κοπεί τελικά απ’ το Ευρωψηφοδέλτιο ο Γ. Αυτιάς,όπως και έγινε.

Δύο ακόμη παράγοντες φαίνεται ότι διαδραμάτισαν τον πλέον καθοριστικό ρόλο:Ο πρώτος είναι η εκφρασθείσα αρνητική γνώμη του Πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος θεωρεί ότι ο Γ. Αυτιάς υπονόμευσε συστηματικά τον ίδιο και την πολιτική του καθ’όλη την διάρκεια της διακυβέρνησης της ΝΔ.

Και ο δεύτερος,η επιμονή μερίδας οικονομικών συμβούλων του Κ. Μητσοτάκη ότι η υποψηφιότητα και η εκλογή Αυτιά θα τροφοδοτήσει ένα κλίμα λαϊκισμού γύρω από το θέμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει μια μελλοντική κυβέρνηση της ΝΔ στο θέμα των συντάξεων.

Σε κάθε περίπτωση,το κόψιμο του Γ. Αυτιά είναι γεγονός!Και η απογοήτευση,που έχει γευτεί ο ίδιος είναι μεγάλη,καθώς εξετέθη και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όπου είχε συνεννοηθεί και είχε συμφωνήσει να διακόψει σε λίγο καιρό τις εκπομπές του,για να ξεκινήσει προεκλογικές περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.Μάλιστα,είχε βρεθεί και ο αντικαταστάτης του , ο οποίος,ήδη,προετοιμαζόταν για να παραλάβει την σκυτάλη

Τι λέει τώρα ο Γ. Αυτιάς για τον Κ. Μητσοτάκη?Στενός συνεργάτης του δημοσιογράφου αρνήθηκε να πει λεπτομέρειες και περιορίστηκε σε μια μόνο φράση:“Λέει πικρά λόγια!…”


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα