ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιώργος Τσούλης: Το μυστικό με το ελαιόλαδο που θα «απογειώσει» τον κιμά

Advertisement

Λαχταριστά μακαρόνια με ζουμερό κιμά από χωριάτικο λουκάνικο και αυγό μάτι από τον Γιώργο Τσούλη. Το μυστικό για πεντανόστιμο γευστικό αποτέλεσμα κρύβεται στο σοτάρισμα.

 

Γιώργος Τσούλης: Το μυστικό με το ελαιόλαδο που θα «απογειώσει» τον κιμά

Δε χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο κατά το σοτάρισμα, γιατί τα λουκάνικα θα βγάλουν τη λιπαρότητα που χρειάζεται.

Advertisement

ΥΛΙΚΑ
Το μυστικό με το ελαιόλαδο που θα απογειώσει τη γεύση του κιμά
Unsplash
400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
300 γρ. σκιουφιχτά
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
1 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
20 ml κρασί, λευκό ξηρό
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι, για το σερβίρισμα

 

Γιώργος Τσούλης: Το μυστικό με το ελαιόλαδο που θα «απογειώσει» τον κιμά

 

Εκτέλεση
Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το λουκάνικο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα τα λουκάνικα.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί εντελώς και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κατόπιν, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό και το τηγανίζουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε με το μέλι, τα σκιουφιχτά κι ανακατεύουμε εκ νέου.
Τέλος, μεταφέρουμε τα σκιουφιχτά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω το τηγανητό αυγό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Advertisement


Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων
Advertisement

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Advertisement

Back to top button