COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γλυκό ψυγείου με μόλις 5 υλικά – Έτοιμο σε 15 λεπτά χωρίς ψήσιμο

Νοστιμότατο!

Υπέροχο και πανεύκολο γλυκό ψυγείου με 5 μόνο υλικά. Συνδυάστε τη σοκολάτα με το φουντούκι και αφήστε τις γεύσεις να “μιλήσουν” από μόνες τους.

Υλικά συνταγής για το γλυκό ψυγείου

  • 14-16 μπισκότα σαβαγιάρ μεγάλα
  • 80 ml σιρόπι σοκολάτας ή λικέρ αρεσκείας σας
  • 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης
  • 160 γρ. μερέντα φουντουκιού σε θερμοκρασία δωματίου
  • 75 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια χοντροκομμένα
  • τριμμένη σοκολάτα για γαρνίρισμα [προαιρετικά]

Διαβάστε επίσης: Δροσερό γλυκό ψυγείου με κρέμα και ελάχιστες θερμίδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ. και 5 εκ. βάθους και στρώνετε καλά μια μεμβράνη. Στρώνετε μια σειρά σαβαγιάρ, κόβοντας τις άκρες κάποιων εξ αυτών προκειμένου να χωρέσουν καλά και να σχηματίσουν μια ενιαία βάση και τα πασπαλίζετε με το μισό λικέρ. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί.
  2. Προσθέστε και τη μερέντα και χτυπάτε για 1 λεπτό ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και έχετε μια αφράτη κρέμα. Απλώστε το μισό μείγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ και το στρώνετε ομοιόμορφα. Πασπαλίζετε με τα μισά χοντροκομμένα φουντούκια.
  3. Από πάνω στρώνετε άλλη μια στρώση με σαβαγιάρ και περιχύνετε με το υπόλοιπο λικέρ. Προσθέτετε άλλη μια στρώση με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει καλά. Τρίβετε τη σοκολάτα [**], την αναμιγνύετε με τα υπόλοιπα χοντροκομμένα φουντούκια και πασπαλίζετε το γλυκό σας.

Γλυκό ψυγείου με άνθος αραβοσίτου, μπισκότα και ζελέ φράουλας που θα λατρέψουν τα παιδιά

Ένα γλυκό που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια και τώρα συνεχίζουμε να το φτιάχνουμε για τα παιδιά μας!

Υλικά

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 150 ml ζεστό γάλα

Για την κρέμα:

  • 1 φάκελος Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 660 ml γάλα
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 20 φράουλες

Για το ζελέ:

  • 2 φάκελοι Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
  • 600 ml βραστό νερό
  • 400 ml κρύο νερό

Εκτέλεση

Για τη βάση:

  • Ζεσταίνετε λίγο το γάλα να γίνει χλιαρό (προσοχή να μην καεί).
  • Παίρνετε ένα ταψάκι ή πυρέξ 30 x 30 εκ., βουτάτε ένα-ένα τα μπισκότα στο χλιαρό γάλα και τα στρώνετε στο ταψί.
  • Βάζετε την πρώτη στρώση από μπισκότα στο ταψί και στη συνέχεια βάζετε από πάνω, άλλη μια στρώση από μπισκότα, σταυρωτά όμως ώστε να έχετε δυο στρώσεις χωρίς κενά ενδιάμεσα.

Για την κρέμα:

  • Φτιάχνετε το Άνθος Αραβοσίτου βραστό με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όταν είναι έτοιμο, απλώνετε πάνω από τα μπισκότα το Άνθος Αραβοσίτου. Στη συνέχεια, κόβετε σε φέτες τις φράουλες και τις απλώνετε πάνω σε όλη τη κρέμα και βάζετε το ταψί στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Για το ζελέ:

Ετοιμάζετε το Φρουί Ζελέ με γεύση Φράουλα ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το βάζετε για λίγο στο ψυγείο. Δεν πρέπει να είναι ζεστό όταν το ρίξετε πάνω στην κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο για 10 λεπτά.

Για τη συναρμολόγηση:

Βγάζετε από το ψυγείο το γλυκό. Βάζετε το ζελέ πάνω από την κρέμα και ξαναβάζετε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να δέσει το ζελέ, περίπου 1 ώρα.

Back to top button