ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ακρίβεια “τσακίζει” τα Ελληνικά νοικοκυριά ακόμη και τα Χριστούγεννα: Ξεφεύγουν οι τιμές των γλυκών-20% πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι

Η Μάστιγα της Ακρίβειας εξαπλώνεται ανεξέλεγκτη, και φέτος, κανείς δεν είναι ασφαλής. Ούτε καν η ιερή στιγμή των Χριστουγέννων, η στιγμή που περιμένουμε όλοι για να γευτούμε την παρηγοριά των παραδοσιακών γλυκών.

 

Δυστυχώς, η φετινή εορταστική περίοδος αναδεικνύεται σε μια πικρή δοκιμασία για το πορτοφόλι μας.

 

Στα ζαχαροπλαστεία επικρατεί μεν πυρετός προετοιμασίας, αλλά πίσω από τη βιτρίνα κρύβεται η ωμή πραγματικότητα: Η τιμή της σοκολάτας, αυτής της μαύρης ή λευκής αμαρτίας, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αναδεικνυόμενη σε νέο πρωταθλητή της ακρίβειας!

 


Η σοκολάτα πληγώνει: Αύξηση 20%

Σύμφωνα με τους ανθρώπους του κλάδου, τα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα ή ξηρούς καρπούς είναι φέτος κατά 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι. Πρόκειται για μια αύξηση που πληγώνει την ψυχή του Έλληνα καταναλωτή.

Δείτε την οικονομική λαχτάρα που μας επιβάλλουν:

Κουραμπιέδες με Σοκολάτα: Αυτή η πολυτέλεια κοστίζει πλέον το αστρονομικό ποσό των 19 έως 20 ευρώ/κιλό! Μια απόλαυση που μετατρέπεται σε οικονομικό βάρος.

Παραδοσιακοί Κουραμπιέδες: Ακόμα και η παράδοση τιμωρείται, με τις τιμές να κυμαίνονται από 14,90 έως 17,50 ευρώ/κιλό.

Πανετόνε: Το ξενόφερτο έθιμο φτάνει τα 18 ευρώ.

Οι ζαχαροπλάστες λένε πως φταίει η πρώτη ύλη. Ενώ εμείς, οι καταναλωτές, στεκόμαστε προβληματισμένοι μπροστά στο ράφι, σκεπτόμενοι αν αξίζει να θυσιάσουμε ένα σημαντικό κομμάτι του οικογενειακού προϋπολογισμού για λίγη γλύκα.

Το δράμα της νοικοκυράς: αμύγδαλα 12 ευρώ!
Και για τις γενναίες νοικοκυρές που ονειρεύονται να φτιάξουν μόνες τους τα γλυκά, για να «μυρίσει» το σπίτι Χριστούγεννα; Το δράμα είναι ακόμα μεγαλύτερο!

Το κόστος των υλικών είναι ανησυχητικά υψηλό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα αμύγδαλα και το βούτυρο για τους κουραμπιέδες. Τα αμύγδαλα αγγίζουν πλέον τα 12 ευρώ το κιλό! Μια τιμή που μας αναγκάζει να μετράμε ακόμα και τον αριθμό των ξηρών καρπών.

Τελικά, το φετινό Χριστούγεννα θα είναι πιο λιτό, πιο σιωπηλό και, δυστυχώς, λιγότερο γλυκό για πολλές οικογένειες. Η Ακρίβεια δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

Καλλιόπη Χαραλαμποπούλου

Η Καλλιόπη Χαραλαμποπουλου είναι δημοσιογράφος, απόφοιτη του τμήματος Μ.Μ.Ε του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται από το 2004 σε νευραλγικες θέσεις που αφορούν στην επικοινωνία και τη Δημοσιογραφια. Εξειδικευεται σε πολιτικά και κοινωνικοοικονομικα θέματα καθώς και στην επικαιρότητα. Από το 2023 είναι η αρχισυντακτρια του europost.gr και γράφει καθημερινά για θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα και συντονίζει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογραφων

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα



Back to top button