Το ενδεχόμενο να οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση το χθεσινό τεράστιο μπλακ άουτ σε πέντε χώρες της Λατινικής Αμερικής εξετάζουν οι Αρχές στην Αργεντινή.

Όπως είπε ο πρόεδρος της χώρας Μαουρίτσιο Μάκρι οι Αρχές ερευνούν το χθεσινό περιστατικό, που ξεκίνησε ως ανεξήγητη μέχρι στιγμής βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης και προκάλεσε μπλακάουτ εκτός από την Αργεντινή, στην Ουρουγουάη, τη Χιλή, την Παραγουάη και τη Βραζιλία. Αν και η πιθανότητα μιας κυβερνοεπίθεσης δεν θεωρείται η επικρατέστερη, δεν μπορεί να αποκλειστεί, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Αργεντινής, Γκουστάβο Λοπετέγκοϋι, ενώ ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ενέργειας της χώρας, της Transener, επεσήμανε ότι το μπλακ άουτ μπορεί όντως να οφείλεται σε «τεχνικό ζήτημα» ή στην υγρασία.

«Μια βλάβη στο παράκτιο σύστημα διασύνδεσης, την αιτία της οποίας δεν μπορούμε να καθορίσουμε με ακρίβεια, προκάλεσε διακοπή ρεύματος σε ολόκληρη τη χώρα», σχολίασε ο πρόεδρος Μάκρι στο Twitter. «Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές που θα διερευνηθεί διεξοδικά».

 

50 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν επί ώρες χωρίς ρεύμα στη Λατινική Αμερική

Υπογραμμίζοντας την ευπάθεια των διασυνοριακών δικτύων σε τοπικές βλάβες, το μπλακ άουτ προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών στην Αργεντινή και άφησε χωρίς ρεύμα εκατομμύρια νοικοκυριά στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νότιας Αμερικής αλλά και σε άλλες τέσσερις γειτονικές χώρες. «Αυτή η αλυσίδα γεγονότων ήταν “ανώμαλη”», σχολίασε ο υπουργός Ενέργειας της Αργεντινής. Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ώρες για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα