Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020 22:35
ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ Η Ελλάδα στην κόψη του ξυ...

Η Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού! Ο Ερντογάν «παίζει τα ρέστα του» στο Βερολίνο για να διασώσει την παράνομη Συμφωνία του με τη Λιβύη για τις ΑΟΖ, που καταπατάει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και δημιουργεί τετελεσμένα σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Της σύνταξης του europost.gr

- διαφ. -

Το 2020 θα αποδειχθεί κομβικό έτος για τις εξελίξεις στις σχέσεις Ελλάδος – Τουρκίας. Διασταυρωμένες πληροφορίες και εκτιμήσεις από αξιόπιστες διπλωματικές πηγές εντός και εκτός Ελλάδος αναφέρουν ότι πρέπει να αναμένουμε κινήσεις από την πλευρά της Τουρκίας, μέχρι τον Απρίλιο, αν και εφόσον δεν προκύψουν καταστάσεις απρόβλεπτες για τον Ερντογάν, που θα ανατρέψουν τα σχέδιά του.

Κατά κοινή διαπίστωση, ο Ερντογάν «παίζει τα ρέστα του» στη Λιβύη, κοιτώντας προς την Ελλάδα! Αυτό που επιχειρεί είναι σαφές και ξεκάθαρο: Θέλει να νομιμοποιήσει στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο την εξωφρενική θέση της Τουρκίας ότι τα νησιά, μικρά και μεγάλα, έχουν μόνο Χωρικά Ύδατα και δεν έχουν υφαλοκρηπίδα και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Εξυπακούεται ότι, κατά την παράνομη και παράλογη αυτή θεωρία, μεγάλη ΑΟΖ σε έκταση έχουν οι χώρες που διαθέτουν πολλών χλμ. ηπειρωτικές ακτές και μεγάλο γεωγραφικό βάθος, δηλαδή η Τουρκία!

Ο Ερντογάν σχεδίαζε από καιρό το Τουρκο-λιβυκό Σύμφωνο για τις Θαλάσσιες Ζώνες. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις κοιμόντουσαν ύπνο βαθύ, καθώς και η Ελληνική Διπλωματία, μαζί με τις Ελληνικές Μυστικές Υπηρεσίες. Δεν είχαν καταλάβει τίποτα, πέραν από τις πολιτικές ηγεσίες, οι αρμόδιοι ανώτατοι κρατικοί λειτουργοί της Διπλωματίας και της ΕΥΠ, από το συνεχές πήγαινε – έλα των Τούρκων αξιωματούχων στη Λιβύη τα τελευταία χρόνια?… Δεν κατάλαβαν τίποτα, ούτε όταν πήγε και ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη και άρχισε να ανοιγοκλείνει τους χάρτες και να αναφέρεται στις συνομιλίες με την κυβέρνηση Σάρατζ για τις Θαλάσσιες Ζώνες στη Μεσόγειο?…

Θα το πούμε όσο πιό καθαρά γίνεται: Η μη ακύρωση της Τουρκο-λιβυκής Συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Ζώνες σπρώχνει την Ελλάδα στην κόψη του ξυραφιού. Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος μέχρι τον Απρίλιο, γιατί βιάζεται λόγω των εκλογών στις ΗΠΑ, να στείλει ερευνητικά σκάφη της Τουρκίας, συνοδευόμενα από φρεγάτες, στις Θαλάσσιες Ζώνες που έχουν οριοθετηθεί από την παράνομη Συμφωνία, καταπατώντας με βάναυσο και ωμό τρόπο κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος, στις Θαλάσσιες Ζώνες (ΑΟΖ), που ορίζονται γύρω από την Κρήτη, την Κάρπαθο, την Ρόδο και αργότερα γύρω από το Καστελόριζο. Και αμέσως μετά θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στις ίδιες περιοχές.

Οπότε, η Ελλάδα ή θα περιοριστεί σε ανούσιες διπλωματικές διαμαρτυρίες, καταπίνοντας αμάσητα τα τετελεσμένα, ή θα υποχρεωθεί να αντιδράσει στρατιωτικά και να χτυπήσει τα Τουρκικά σκάφη. Είναι προφανές ότι ο Ερντογάν θέλει να μεταφέρει το βάρος ενός θερμού επεισοδίου στην Ελλάδα, για να ενεργοποιήσει ταυτόχρονα τα λανθασμένα ανακλαστικά των Δυτικών, που είναι βέβαιο ότι στην περίπτωση αυτή θα μας σπρώξουν σε άμεσες διαπραγματεύσεις, κατά τις οποίες η Ελλάδα δεν θα διεκδικεί τίποτα και η Τουρκία θα διεκδικεί σχεδόν τα πάντα!

- διαφ. -

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να συνειδητοποιήσει αυτά που έρχονται και να συσπειρώσει γύρω της τους κατάλληλους ανθρώπους, προετοιμάζοντας όλα τα εναλλακτικά σχέδια. Η Ελλάδα δεν είναι Συρία! Μπορούμε να αποτρέψουμε την εθνική κρίση και να προστατέψουμε αποτελεσματικά την Εθνική μας Κυριαρχία. Υπό την προϋπόθεση ότι θα πράξουμε τα σωστά και στον ενδεδειγμένο χρόνο!…

- διαφ -
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο europost.gr
- διαφ -

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα