Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 10:23
Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Η Ελλάδα βγαίνει ξαν...

Η Ελλάδα βγαίνει ξανά στις αγορές με επταετή ομόλογα! Το μεγάλο στοίχημα μέσα στην ‘λαίλαπα’ του κορωνοϊού

Στην αγορά ομολόγων στρέφεται η κυβέρνηση για να αντλήσει ρευστότητας σε μια περίοδο όπου εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων η οικονομία έχει υποστεί ανεπανόρθωτο πλήγμα, με το ίδιο το ΔΝΤ να προβλέπει εφιαλτική ύφεση της τάξης του 10%.

Με επίσημη ανακοίνωσή του ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους ενημέρωσε ότι το Δημόσιο ζήτησε από τις τράπεζες CITI, Commerzbank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Nomura, Societe Generale να αναλάβουν ως Κοινοί Επικεφαλής Διαχειριστές JLM την έκδοση επταετούς ομολόγου σε ευρώ με λήξη το 2027.

διαφ.

Η συναλλαγή θα γίνει το αμέσως προσεχές διάστημα, ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς, χωρίς όμως αναφέρεται η ακριβής ημερομηνία.

Τα ομόλογα θα μπορούν να κατατεθούν στην ΕΚΤ στο πλαίσιο του νέου προγράμματος PEPP, αλλά και ως εγγυήσεις για την παροχή ρευστότητας.

Μετά την ανακοίνωση η τιμή του ελληνικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε και η απόδοσή του αυξήθηκε κατά 6 μονάδες βάσης στο 1,86%.

διαφ.

Η τελευταία έξοδος στις αγορές της Ελλάδας ήταν τον Ιανουάριο όταν άντλησε 2,5 δισ.€ με 15ετή ομόλογα προσελκύοντας προσφορές των 18,8 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί πως εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί με αποτέλεσμα να έχει «παγώσει», στην κυριολεξία, η αγορά θα χαθούν 19 δισ. ευρώ και την κατάρρευση του τουρισμού ενώ θα απολεστεί και αυτό το 1,9% που προβλεπόταν από το ΔΝΤ ως ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας για το 2020.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων