Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο έχει λίγα υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι και τη φτιάχνεις σε 10 λεπτά.
Τυρόπιτα: Η εύκολη συνταγή της Αργυρώς
Θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας όταν την φτιάξετε.
Για την τυρόπιτα θα χρειαστείς
3 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ. το καθένα)
6 αυγά μεγάλα
250 γρ. κεφαλογραβιέρα (τριμμένη)
400 γρ. φέτα σε τρίμματα
200 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)
1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο ή λίγο ξερό
Extra tip: Παίξτε με τα τυριά που έχετε στο σπίτι και αυτοσχεδιάστε φτιάχνοντας τη δική σας συνταγή.
Τυρόπιτα: Η εύκολη συνταγή της Αργυρώς – Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα σε μεγάλο μπολ (ή σε πυρίμαχο σκεύος) τα αυγά πολύ καλά με σύρμα ή μίξερ χειρός να φουσκώσουν για μερικά λεπτά.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε να διαλυθεί πλήρως μέσα στα αυγά.
Ρίχνουμε τα τυριά, το πιπέρι, τον φρέσκο δυόσμο και το βούτυρο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που θυμίζει το μείγμα του κέικ.
Βουτυρώνουμε ταψί νούμερο 30 ή 32 και αδειάζουμε το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 170°C για 45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει ελαφρά και να ροδίσει η επιφάνεια.
Μία εύκολη, μαμαδίστικη συνταγή για όλη την οικογένεια, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα