Σε εξέλιξη βρίσκεται στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις του α’ και του β’ παγκοσμίου πολέμου.

Η Βουλή αναμένεται να ζητήσει από την κυβέρνηση «να προβεί σε όλες τις ενδεδειγμένες διπλωματικές και νομικές ενέργειες» για τις γερμανικές αποζημιώσεις και να τις διεκδικήσει, με την διαδικασία να ξεκινά με ρηματική διακοίνωση προς την Γερμανική κυβέρνηση.

Παρότι η συζήτηση έχει κυλήσει σε σχετικά ήπιος τόνους – αν εξαιρέσει κανείς το επεισόδιο με τους χρυσαυγίτες βουλευτές -η αντιπολίτευση εγκαλεί την κυβέρνηση ότι θυμήθηκε προεκλογικά να φέρει το σχετικό θέμα στη Βουλή

Πάντως το Βερολίνο εμμένει στην πάγια θέση του για το ζήτημα. Ότι έχει κλείσει οριστικά.

«Το ζήτημα των γερμανικών επανορθώσεων έχει νομικά και πολιτικά οριστικά διευθετηθεί», τόνισε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, που δεν θέλησε να σχολιάσει τη συζήτηση που γίνεται στην Αθήνα. «Αυτό που γνωρίζω είναι ότι σήμερα συζητά για το θέμα η ελληνική Βουλή. Το πώς θα τελειώσει η συζήτηση και ποιες επίσημες κινήσεις θα προκύψουν, δεν θέλω να το αξιολογήσω σήμερα», είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

Αυτή την ώρα στο βήμα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε live


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα