Χωρίς κατηγορία

Η ΝΔ ζητά εξηγήσεις για την «καταπιεσμένη μακεδονική μειονότητα» και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για ανυπόστατους ισχυρισμούς

Με ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα περί «καταπιεσμένης μακεδονικής μειονότητας» που αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του BBC.
«Καλούμε τον κ. Τσίπρα να πράξει σήμερα κιόλας το αυτονόητο: να ξεκαθαρίσει άμεσα, κατηγορηματικά και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ζήτημα “εθνικής μακεδονικής μειονότητας” δεν υφίσταται στην Ελλάδα. Πόσο μάλλον όταν το δημοσίευμα επικαλείται την ομιλία του κ. Τσίπρα στη Βουλή. Η ευθύνη για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις βλαπτικές συνέπειες της για τη χώρα μας, ανήκει ακέραιη στην κυβέρνηση και τους πρόθυμους υποστηρικτές της», ανέφερε η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό προκάλεσε την άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Μέγαρο Μαξίμου επιτίθεται στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχχυρισμών.
«Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να γίνουν ακραίοι προπαγανδιστές απαράδεκτων και ανυπόστατων ισχυρισμών, επιβεβαιώνοντας ότι δεν είναι μόνο ανίδεοι, αλλά και εθνικά επικίνδυνοι», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου. «Όπως έχει τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις του ο κ Πρωθυπουργός, η Συμφωνία των Πρεσπών, κατοχυρώνει με τον πλέον επίσημο και διεθνώς δεσμευτικό τρόπο ότι δεν υφίσταται ζήτημα «μειονότητας»», προσθέτει.
Το Μέγαρο Μαξίμου επικαλείται δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου της γειτονικής χώρας που ανέφερε ότι «σέβεται το άρθρο 4(3) της Συμφωνίας των Πρεσπών… δεσμεύεται να μην αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, περιλαμβανομένης της υπεράσπισης των δικαιωμάτων προσώπων που δεν είναι πολίτες της» προσθέτοντας ότι «το ζήτημα του ποιές γλώσσες διδάσκονται στην Ελλάδα είναι ένα θέμα εσωτερικής πολιτικής και εσωτερική υπόθεση της Ελλάδας.
Με δυο λόγια η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει οριστικά το ζήτημα ύπαρξης δήθεν μειονότητας και οι γείτονές μας όχι μόνο το συνυπογράφουν αλλά και το αποδέχονται ρητά στις δηλώσεις τους», υποστηρίζει το Μέγαρο Μαξίμου, που εξαπολύει επίθεση στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον οποίο μάλιστα κατηγορεί ότι συντάσσεται με το BBC.
«Ο κ. Μητσοτάκης επιμένει, κυριευμένος από αντιπολιτευτική τύφλωση, να επιχειρεί να ξανανοίξει όσα η κυβέρνηση με τη Συμφωνία των Πρεσπών έκλεισε οριστικά. Και αντί να εγκαλέσει όσους, όπως το BBC, επιχειρούν να εγείρουν ανύπαρκτα θέματα, συντάσσεται μαζί τους. Αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι δεν είναι απλά κατώτερος των περιστάσεων αλλά και εθνικά επιζήμιος», καταλήγει το Μέγαρο Μαξίμου.

Back to top button