Του ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ


Η αποψινή νύχτα θα είναι μακρά και κρίσιμη.Tα όσα ετοιμάζονται από τους αρχηγούς των κομμάτων και τα επιτελεία τους θα κρίνουν την αυριανή πολιτική αναμέτρηση στη Βουλή, η οποία είναι βέβαιο ότι θα δρομολογήσει σοβαρότατες εξελίξεις.

Έχουν απόλυτη επίγνωση όλοι για το τι διακυβεύεται αύριο; Το “επίδικο” είναι η χαμένη τιμή του πολιτικού συστήματος και η τελευταία ευκαιρία που παρουσιάζεται για να διασωθεί ό,τι απέμεινε από την αξιοπιστία του και τη σοβαρότητά του στα μάτια του Ελληνικού λαού.

Σκάνδαλο Novartis υπάρχει. Kαι είναι διεθνές. Το μέγα ζητούμενο είναι για τη χώρα μας να μάθουμε την Ελληνική του διάσταση και να διακριβώσουμε ποιοι είναι εκείνοι που ανέπτυξαν ένοχες σχέσεις με τη συγκεκριμένη εταιρεία, με συναλλαγές κάτω από το τραπέζι προκειμένου να σπρώχνουν στα ουράνια την κερδοφορία της και να αυξάνουν το μερίδιό της στην αγορά. Είναι μόνο γιατροί; Είναι και πολιτικοί που σιγοντάρησαν τη Νovartis με το αζημίωτο;

Το τι θα γίνει θα το δούμε από αύριο. Αυτό που πρέπει όμως να αντιληφθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και όλος ο πολιτικός κόσμος, δεξιός, αριστερός και κεντρώος, είναι ότι αυτή η υπόθεση πρέπει να φτάσει μέχρι το τέλος.

Και αν υπάρχουν στοιχεία επιβαρυντικά, που αποδεικνύουν ένοχες πράξεις, πρέπει να βγουν όλα στο φως και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και η κείμενη νομοθεσία για να επιβληθεί η δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται και να μάθουν όλοι την αλήθεια.

Αν, όμως, πρόκειται περί σκευωρίας και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι κυβερνητικοί παράγοντες βρήκαν το όχημα που λέγεται “σκάνδαλο Νovartis” για να φορτώσουν επάνω ένα σωρό από δόλιες σκοπιμότητες για την εξόντωση των πολιτικών τους αντιπάλων, τότε πρέπει και αυτό να φανεί. Να φύγει η λάσπη από εκείνους που άδικα στοχοποιήθηκαν και να τιμωρηθούν οι “αρχιτέκτονες” της σκευωρίας.

Εκείνο που δεν αντέχει η εύθραυστη πια Δημοκρατία μας είναι την όποια διαδικασία, που ακόμη και αν δικονομικά είναι σωστή, θα έδινε στην κοινή γνώμη την εντύπωση της συγκάλυψης. Δεν το αντέχει αυτό το πολιτικό σύστημα. Δεν το αντέχουν οι Δημοκρατικοί θεσμοί. Ό,τι είναι να βγει, πρέπει να βγει. Όποια στοιχεία υπάρχουν, να έρθουν στο φως. Και όποιοι μάρτυρες θέλουν να βοηθήσουν στην πρόοδο της έρευνας να υποστούν τη διαδικασία της αλήθειας. Γιατί είναι κρίμα να διασύρονται πρόσωπα με πορεία και προσφορά στον δημόσιο βίο. Και το χειρότερο είναι κρίμα η τοξικότητα του σκανδάλου να δηλητηριάσει ολόκληρο το Δημόσιο βίο της χώρας.

Κατά συνέπεια, αυτή την νύχτα των αρχηγών πρέπει να ενεργοποιηθούν κυρίως συνειδήσεις. Και ο καθένας να αναμετρηθεί με τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του στην προοπτική του ιστορικού χρόνου.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα