COVID-19 LIVE όλες οι εξελίξεις

ΑΡΘΡΑ ΓΝΩΜΗΣ

Η Ούρσουλα έφυγε και ο Ερντογάν οργανώνει νέα ‘εισβολή’ στον Έβρο και στα νησιά μας! Θα βοηθήσει στην πράξη η Ευρώπη ή θα μας μοιράσει ευχές, συμπόνια και φιλοδωρήματα?…

Της σύνταξης του europost.gr

Η έκδηλη ικανοποίηση, που υπήρξε στην Αθήνα, από τις δημόσιες τοποθετήσεις της Προέδρου της ΕΕ Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι, έδωσε γρήγορα τη θέση της σε πολλά ερωτήματα για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα?… Δηλαδή, η δύσκολα υποκρυπτόμενη αγωνία, για το τι συγκεκριμένο θα πράξουν οι Ευρωπαίοι απέναντι στον Ερντογάν, πέραν των καλών λόγων που ειπώθηκαν στην Αθήνα και της γνωστής ενίσχυσης των 700 εκ. ευρώ που ανακοινώθηκε, η οποία -αν λάβει κανείς υπόψιν τις πραγματικές ανάγκες του μεταναστευτικού προβλήματος- μάλλον ως “φιλοδώρημα” μπορεί να εκληφθεί!

Η εικόνα του άμεσου μέλλοντος είναι προβλέψιμη: Ο Ερντογάν δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον υβριδικό πόλεμο σε βάρος της Ελλάδος, στον οποίο χρησιμοποιεί ως εκπολιορκητικό κριό, εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους και απεγνωσμένους παράτυπους μετανάστες, που διαβιούν μέχρι σήμερα στην Τουρκία.

Εξαιρετικά αξιόπιστες πληροφορίες του europost.gr, που προέρχονται από Τουρκικές πηγές, αναφέρουν ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ανδριανούπολης το Τουρκικό παρακράτος, το οποίο αναφέρεται απευθείας στις Τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, στήνει «μια ολόκληρη πόλη μέσα στην πόλη», με αρχικό πληθυσμό 37 χιλ. παρατύπων μεταναστών, οι οποίοι έχουν προωθηθεί με κυκλοφοριακά μέσα που χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση στο συγκεκριμένο σημείο! Το Τουρκικό κράτος έχει ανοίξει όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους, ώστε να βοηθήσει τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους να παραμείνουν εκεί και να τους εξαναγκάσει, μέσα σε ένα όργιο επαναλαμβανόμενης παραπληροφόρησης, να προχωρούν σε άτακτες εφόδους προς τα σύνορα με την Ελλάδα, μήπως καταφέρουν και τα περάσουν!

Επειδή οι δημόσιοι χώροι, που έχουν ανοίξει, δεν επαρκούν περίεργες «ανθρωπιστικές οργανώσεις» Ισλαμικών Ιδρυμάτων, έχουν προχωρήσει στην ενοικίαση και ιδιωτικών χώρων, για να στεγάσουν προσωρινά τους μετανάστες, ενώ έχει διατεθεί άφθονο υλικό (στρατιωτικές σκηνές, θερμαντικά σώματα κλπ.), προκειμένου να ενθαρρυνθούν οι συγκεκριμένοι να επιμείνουν στην προσπάθειά τους να περάσουν απέναντι!

Ο Ερντογάν προωθεί το ίδιο σχέδιο, με στόχο τα Ελληνικά νησιά του Βορείου και Αν. Αιγαίου, όπου, παρά την κινητοποίηση 52 σκαφών του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού, κατάφεραν τις τελευταίες μέρες να περάσουν 900 μετανάστες!

Το ερώτημα, που ανακύπτει είναι: Πόσο καιρό μπορεί να αντέξει αυτή την πίεση η Ελλάδα στα σύνορά της, χωρίς την άμεση και ορατή στην πράξη βοήθεια των Ευρωπαίων συμμάχων μας?… Πόσον καιρό θα αντέξουν τα πληρώματα των σκαφών που περιπολούν στο Αιγαίο, αλλά και οι Δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και του Στρατού Ξηράς στον Έβρο αν η πίεση αυτή παραταθεί για αρκετούς μήνες?…

Η λύση είναι μόνο μία: Από τη στιγμή που οι ηγήτορες της Ευρώπης διακήρυξαν στην Αθήνα ότι τα Ελληνικά σύνορα στον Έβρο και στο Αιγαίο είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρέπει άμεσα να στείλουν ισχυρές δυνάμεις της Frontex, αλλά και πολεμικά και λιμενικά σκάφη άλλων χωρών όπως η Γαλλία, για να ενισχύσουν τις Ελληνικές Δυνάμεις και να φυλάξουν από κοινού τα Ευρωπαϊκά σύνορα!

Αλλιώς, τα ωραία λόγια που ειπώθηκαν στην Αθήνα, θα αποδειχθούν μόνον λόγια παρηγοριάς και δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα αποτροπής της ιδιότυπης “εισβολής”, που έχει σχεδιάσει ο Ερντογάν, σε βάρος της Ευρώπης, μέσω της Ελλάδος!

Η Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να ζητήσει άμεση Σύγκλιση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών όλων των Ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, με μοναδικό θέμα το μεταναστευτικό, εστιάζοντας στον υβριδικό πόλεμο που έχει εξαπολύσει ο Ερντογάν κατά της Ελλάδος και στον εκβιασμό που επιχειρεί να ασκήσει ο ίδιος σε βάρος της Ευρώπης. Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα γιατί ο χρόνος δουλεύει υπέρ της Τουρκίας και σε βάρος Ελλάδος.

Back to top button