Η τελευταία μόδα στα παιδικά πάρτι του εξωτερικού είναι η ζωγραφική πάνω σε πόνι, κάτι που έχει προκαλεί έντονη δυσαρέσκεια και αντιδράσεις από ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, καθώς το χαρακτηρίζουν μορφή κακοποίησης.

Αν και όσοι διοργανώνουν τέτοιου είδους παιδικά πάρτι υποστηρίζουν πως οι μπογιές δεν βλάπτουν τα ζώα και πως η συγκεκριμένη δραστηριότητα λειτουργεί θεραπευτικά και βοηθητικά, ειδικά σε άτομα με ειδικές ανάγκες, πολλοί είναι εκείνοι που διαφωνούν κάθετα και ζητούν απαγόρευση «της αχρείαστης κακοποίησης».

Στα παιδιά δίνονται μπογιές με βάση την κιμωλία, μη τοξικές, με τις οποίες μπορούν να ζωγραφίσουν πάνω στα πόνι, να γράψουν το όνομά τους ή να αποτυπώσουν τις παλάμες τους πάνω τους, καλύπτοντας ολόκληρο σχεδόν το ζώο με πολύχρωμα σχέδια.

Η PETA ήταν από τις πρώτους που εξέφρασε την έντονη αντίθεσή της, διοργανώνοντας μάλιστα και σχετικό petition στο change.org για να απαγορευθούν μια για πάντα αυτά τα πάρτι, το οποίο μετρά περισσότερες από 34.000 υπογραφές.

«Τα παιδικά πάρτι με ζωγραφική πάνω σε πόνι έχουν γίνει μια πολύ ανησυχητική μόδα σε όλη τη Βρετανία. Φανταστείτε να είστε δεμένοι και γύρω σας να υπάρχει ένα πλήθος παιδιών που γελάνε, ουρλιάζουν και σας ακουμπούν απροειδοποίητα, ενώ ξένοι βουτούν τα μαλλιά σας σε μπογιές. Θα αλλάζατε θέσεις;

Αυτό συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε άλογα όλης της χώρας και πρέπει να αναλάβουμε δράση. Πώς θα νιώθατε αν κάποιος πασάλειβε με μπογιές το κατοικίδιό σας;», γράφει η Sophie Tomlinson, που ξεκίνησε το petition.

«Μας διδάσκει να συμπεριφερόμαστε στα ζώα ως αντικείμενα. Είναι αηδιαστικό και άδικο», «Με ενοχλεί που δεν διδάσκουν στα παιδιά να ζωγραφίζουν στο χαρτί αλλά πάνω σε όμορφα ζώα. Οι γονείς σήμερα έχουν ξεμείνει τόσο πολύ από τρόπους να διεγείρουν και να διασκεδάσουν τα παιδιά τους;»,

«Δεν ξέρω ποιος είναι χειρότερος- οι γονείς που ενθάρρυναν τα παιδιά τους να χρωματίσουν ένα πόνι -ή έστω να πιστεύουν πως αυτό είναι σωστό- ή οι ιδιοκτήτες τους που επιτρέπουν τα ζώα τους να τυγχάνουν τέτοιας συμπεριφοράς», ήταν μερικά από τα σχόλια όσων διαφωνούν με τη δραστηριότητα.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα