Με νέο ηχηρό μήνυμα η τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο πλαίσιο του Αrraiolos Group, στο Ζάππειο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι 13 μη εκτελεστικοί πρόεδροι της ΕΕ απηύθυναν μία κοινή διακήρυξη «για την Ευρώπη την οποία οραματιζόμαστε αλλά και για την Ευρώπη την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε», αυτές τις κρίσιμες ώρες, που δοκιμάζεται ο άνθρωπος, δοκιμάζεται η ειρήνη «για να δείξουμε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει πια να παραμείνει στο περιθώριο, όταν τέτοιου είδους πολεμικές επιχειρήσεις υπάρχουν, και υπάρχουν δίπλα της, κοντά της. Είναι μεγάλο το κενό που έχει δημιουργηθεί όταν η Ευρώπη αφήνει να τραυματίζεται ή να παραβιάζεται το Διεθνές Δίκαιο τόσο πολύ, τόσο βαθιά, τόσο παράλογα».

«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς»
«Δεν μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε βασικούς πυλώνες που οδηγούν στην Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία μαζί με το κράτος Δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου και ύστερα τις βασικές αρχές της αλληλεγγύης και της Δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Μόνο ένας πραγματικά ελεύθερος πολίτης μπορεί να πει ‘όχι’ στον πόλεμο»
Επιπρόσθετα, επισήμανε πως “έχουμε χρέος μέσα από το ευρωπαϊκό οικοδόμημα που θα είναι ενιαίο, να διαμορφώσουμε ελεύθερους Ευρωπαίους πολίτες, γιατί μόνο ένας πραγματικά ελεύθερος πολίτης είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να πει ‘όχι’ στον πόλεμο, αυτός που μπορεί να πει ‘όχι’ στην τρομοκρατία, αυτός που μπορεί να υπερασπιστεί τους πυλώνες του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Είμαστε εδώ για να εξαλείψουμε τις αιτίες εκείνες που έχουν κάνει την Ευρώπη να μην μπορεί να προχωρήσει”.

«Είμαστε εδώ και είμαστε αποφασισμένοι να πούμε: θα πάμε μπροστά, θα ολοκληρώσουμε το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε μια Ευρώπη που παρακμάζει. Αντιθέτως οραματιζόμαστε μια Ευρώπη αντάξια της ιστορίας της και του πολιτισμού της», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα