Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 08:26
Αρχική ΚΟΣΜΟΣ Ιράν: «Δεν ρίξαμε το...

Ιράν: «Δεν ρίξαμε το ουκρανικό Boeing, μας κάνουν ψυχολογικό πόλεμο»

Το Ιράν σε ανακοίνωση που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι έριξε με πύραυλο το ουκρανικό Boeing 737.

Η κυβέρνηση από την Τεχεράνη, έκανε λόγο για «ψυχολογικό πόλεμο στο Ιράν», μέσω του εκπροσώπου της, Αλί Ραμπιέϊ. «Ολες αυτές οι αναφορές είναι ένας ψυχολογικός πόλεμος κατά του Ιράν… Ολες αυτές οι χώρες, οι υπήκοοι των οποίων επέβαιναν στο αεροσκάφος, μπορούν να στείλουν αντιπροσώπους τους και προτρέπουμε την Boeing να στείλει τον δικό της αντιπρόσωπο για να συμμετάσχει στη διαδικασία ερευνών του μαύρου κουτιού», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Αμπάς Μουσαβί, κάλεσε τον Καναδά να κοινοποιήσει τις πληροφορίες που η Οτάβα ανέφερε ότι διαθέτει για τη συντριβή του ουκρανικού αεροσκάφους, μετά από τη δήλωση του πρωθυπουργού, Τζάστιν Τριντό, ότι το Boeing 737 καταρρίφθηκε από ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος.

Μιλώντας για «ύποπτες σκηνοθεσίες» ο Μουσαβί κάλεσε τον «Καναδό πρωθυπουργό και κάθε άλλη κυβέρνηση που διαθέτει πληροφορίες για τη συντριβή να τις παραδώσει στην επιτροπή ερευνών στο Ιράν», σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Αμερική και Καναδάς ανέφεραν πως έχουν βάσιμες πληροφορίες, ότι το αεροπλάνο με τους 176 επιβαίνοντες (όλοι νεκροί) έπεσε κατά λάθος από πύραυλο που εκτοξεύτηκε την ώρα που απογειωνόταν από την Τεχεράνη. Οι New York Times μάλιστα, δημοσίευσαν βίντεο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή της έκρηξης, ισχυριζόμενο πως το συγκεκριμένο βίντεο έχει επιβεβαιωθεί πως είναι η συντριβή του αεροπλάνου από τον πύραυλο.


Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Ροή Ειδήσεων