ΔΗΜΟΦΙΛΗΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισοπεδωτικό σκίτσο για τον Ερντογάν από τον σταρ της διεθνούς γελοιογραφίας Κέβιν Κάλαχερ (KAL) (Φωτο)

Ο Κέβιν Κάλαχερ (KAL) που συνεργάζεται με τον Economist και την Baltimore Sun είναι ίσως ο πιο επιδραστικός γελοιογράφος του πλανήτη. Η τελευταία του δουλειά περιγράφει καλύτερα από 1.000 λέξεις την αυθαιρεσία του τούρκου ηγέτη.

Είναι ίσως η πιο σύντομη ανάλυση της κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εμφανίζει πέντε κολυμβητές να παίρνουν θέση για να αγωνιστούν στους προκαθορισμένους τους διαδρομές. Πίσω τους φαίνεται η επιγραφή «Μεσογειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης».

Όμως κάθετα σε αυτές, ένας κολυμβητής του οποίου η αντίληψη μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται το τι ακριβώς συμβαίνει, έχει βάλει τον δικό του βατήρα και ετοιμάζεται να κολυμπήσει κάθετα την πισίνα.

«Ο Τούρκος διαγωνιζόμενος ισχυρίζεται ότι αυτά τα νερά του ανήκουν», λέει η αφέτις σε ένα διοργανωτή.

Οι αθλητές κοιτούν τον «Τούρκο» αποσβολωμένοι, ο Τούρκος – με περισσότερα «κυβικά» από αυτά των υπόλοιπων κολυμβητών, κοιτά την πισίνα αποφασισμένος αγνοώντας το περιβάλλον του.

Η γελοιογραφία-παρέμβαση φιλοξενείται στην πιο επιδραστική επιθεώρηση του πλανήτη, το περιοδικό Economist, την αντικρύζουν οι πλέον αξιόπιστοι οικονομικοί και πολιτικοί παράγοντες του πλανήτη. Καταφέρνει με μια εικόνα να παρουσιάσει τον παραλογισμό της στρατηγικής του Ερντογάν ακόμα καλύτερα από μακροσκελή ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο GOOGLE NEWS

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα


Back to top button