ΚΟΣΜΟΣΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ισραήλ: Έστειλε πυραυλοφόρες κορβέτες στην Ερυθρά Θάλασσα

Ισραηλινές πυραυλοφόρες κορβέτες αναπτύχθηκαν σήμερα στην Ερυθρά Θάλασσα, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του, έπειτα από επιθέσεις με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone), την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Ο αμερικανικός στρατός έχει επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας

Εικόνες που κοινοποιήθηκαν από τον στρατό φαίνεται να δείχνουν κορβέτες Saar να περιπολούν κοντά στο λιμάνι της Εϊλάτ στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο το Ισραήλ αντιμετωπίζει ως νέο μέτωπο, καθώς ο πόλεμός του κατά της Χαμάς στη Γάζα προκαλεί αντίποινα από δυνάμεις ευθυγραμμιζόμενες με το Ιράν και φίλα προσκείμενες στη Χαμάς σε άλλα μέρη της περιοχής.

«Τα σκάφη αναπτύχθηκαν σύμφωνα με την εκτίμηση της κατάστασης και στο πλαίσιο των αυξημένων αμυντικών προσπαθειών στην περιοχή», ανακοίνωσαν οι IDF.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση

«Διαθέτουμε πολλά επίπεδα αεράμυνας στην περιοχή»
Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ αναχαίτισε έναν πύραυλο και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύτηκαν από την Υεμένη χθες. Ένας άλλος στόχος αναχαιτίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στην πόλη Εϊλάτ που βρίσκεται στον νότιο Ισραήλ.

Ο στρατός υποστηρίζει ότι διαθέτει πολλά επίπεδα αεράμυνας στην περιοχή για την προστασία από τις επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης που συνδέονται με το Ιράν.

Ο αμερικανικός στρατός έχει επίσης αναπτυχθεί στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας και αναχαίτισε έναν αριθμό πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών των Χούθι που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ πριν από δύο εβδομάδες.

Οι πρώτες απώλειες στη Λωρίδα της Γάζας
Την ίδια ώρα, το Ισραήλ αρχίζει να μετράει τις πρώτες απώλειες στη Λωρίδα της Γάζας. Συγκεκριμένα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έντεκα μέλη του σκοτώθηκαν σε μάχες στη Γάζα εναντίον της Χαμάς.

Δεν διευκρίνισε ωστόσο, πότε, πώς, ούτε πού ακριβώς. Αρκέστηκε μόνο να πει πως διευρύνει τις χερσαίες επιχειρήσεις του στον θύλακα.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των μαχών της τελευταίας ημέρας τραυματίστηκαν σοβαρά δύο μαχητές του 77ου τάγματος, ένας μαχητής του τάγματος Sabar και ένας μαχητής του τάγματος Rotem.

Back to top button